Selecteer een pagina

Lees meer

Wedstrijd
7 juni 2021

Wedstrijd

 

Hector is een echte sportfanaat. In de sportschool in Den Haag, de stad waar Hector woont, is hij een graag geziene gast. Onlangs zag Hector een flyer liggen in de sportschool over een triatlon voor het goede doel. De eerste echte triatlon die gehouden kan worden, omdat de lichter geworden coronamaatregelen het weer mogelijk maken. Die triatlon is georganiseerd vanuit Nederland, speciaal voor Nederlandse deelnemers, maar het evenement zou plaatsvinden in de Belgische Ardennen. Ondanks dat Hector sportief is, blijft het een uitdaging voor Hector om de triatlon te voltooien. Daarom kiest hij ervoor om zich in te schrijven voor de kwarttriatlon. Hij vindt de hele of de halve te hoog gegrepen voor een eerste keer. Atleet Hector ziet dit niet alleen als een mooi avontuur, maar hij is ook blij dat hij het goede doel hiermee steunt. Dit geeft hem extra motivatie om zijn doel te behalen. Samen met wat bekenden van de sportschool, is Hector van plan om mee te doen. De atleet is al hard begonnen met trainen. Dagelijks werkt hij aan zijn conditie door te zwemmen, hard te lopen en te fietsen. Na enkele maanden hard trainen, zijn voeding aan te passen, is het dan eindelijk zover.

 

 

De Ardennen

Hector gaat met het groepje van de sportschool op reis naar de Ardennen. Onderweg in de auto geniet hij van het mooie Belgische heuvelland. Dan wordt de omgeving langzaam meer bebost en ziet hij vanaf de snelweg een mooi waas van mist boven de bomen hangen. Het groepje is nu echt aangekomen in het gebied van de Ardennen. Nog een uurtje rijden ongeveer tot ze zijn aangekomen op hun bestemming. De dag voor de triatlon benutten ze dan met extra veel rust, een sauna, wat te eten en een fijne nachtrust, morgen is nota bene de grote dag!

Wedstrijd

De locatie van de start van de wedstrijd is niet ver van het hotel, dus Hector kan redelijk uitslapen. Eenmaal aangekomen maakt hij kennis met de andere deelnemers. Iedereen is echt speciaal voor deze triatlon vanuit alle delen van Nederland afgereisd. Hierdoor rijden er ook veel Nederlandse auto’s rond om de triatleten te kunnen ondersteunen met o.a. voedsel en hulpmiddelen.

Het eerste onderdeel van de wedstrijd is 1.5 km zwemmen. Voor dit onderdeel is een mooi stuk rivier uitgezocht. Na het startschot schiet iedereen het water in en ook Hector probeert zo goed mogelijk van start te gaan. Anderhalve kilometer later komen de zwemmers bij de fietsen aan. Vanaf hier gaat 40 km gefietst worden in de heuvelachtige Ardennen.

 

Halverwege de fietsafstand begint Hector wel moe te worden, maar opgeven kent hij niet. Tenslotte heeft hij hier maanden hard voor getraind. Na 40 moeizame kilometers is het fietsonderdeel voorbij en beginnen de triatleten aan hun laatste onderdeel: het hardlopen. Nog een kleine tien kilometer en dan heeft hij zijn uitdaging erop zitten. Hector wisselt snel van schoeisel eet wat kleins en gaat daarna meteen weer van start met hardlopen. Ondertussen passeren de snellere deelnemers hem, maar dat maakt niet uit want het gaat om het voltooien van de persoonlijke uitdaging. De rest van het groepje van zijn sportschool is hij ook uit het oog verloren.

 

 

Het ongeluk

Na een goede vijf kilometer gelopen te hebben, is Hector op een gegeven moment helemaal alleen komen te lopen. Niemand meer voor of achter hem. Zijn energie is wel aan het opraken en hij moet alle aandacht houden bij het hardlopen zelf. Op deze smalle weggetjes valt dat niet mee. Hij nadert een bocht, één van de zovele.

Op dat moment komt er een auto met Nederlands kenteken vanaf de andere kant aanrijden. Hector loopt de bocht in en dat is het laatste wat hij zich herinnert. De bestuurder van de auto heeft hem niet zo goed aan zien komen en heeft de arme triatleet aangereden in het midden van de bocht. Zo eindigt de wedstrijd voor Hector op een wel heel wrange manier. De ambulance komt snel ter plaatse en zo wordt hij naar het ziekenhuis vervoerd.

 

 

Hersenschudding

Eenmaal in het ziekenhuis wordt geconstateerd dat hij een zware hersenschudding heeft en een gebroken schouder naast wat schrammen. Door dit ongeluk heeft Hector zijn wedstrijd niet kunnen voltooien daar baalt hij enorm van. Daarnaast heeft hij ook nog letsel aan het ongeval overgehouden. Hierdoor kan hij de komende tijd niet meer sporten en heeft hij het voorlopig wel gehad met triatlons.


Vraag 1:
Dit ongeval was in het buitenland met een Nederlandse auto. Is het Nederlands recht dan van toepassing?


Antwoord 1:
Bij een aanrijding in het buitenland is het recht van dat land van toepassing. Dit is alleen anders als de aanrijding plaatsvond met een ander Nederlands voertuig. Dan is Nederlands recht van toepassing.


Vraag 2:
Kan Talhi Letselschade, Hector helpen, ook al heeft het ongeval in het buitenland plaatsgevonden?


Antwoord 2:
Ja, dat kan. In dit geval, kan Talhi Letselschade de belangen behartigen van Atleet Hector. We kunnen de bestuurder van het Nederlandse voertuig aansprakelijk stellen en de letselschade verhalen op de Nederlandse tegenpartij. Hector kan hierdoor rustig aan zijn herstel werken en wij nemen kosteloos het werk uit handen.

 

 

Contact


Heb jij nu ook hulp nodig? Contacteer ons op door hier te klikken. Daarnaast hanteren we ook de richtlijnen van de letselschaderaad. Klik hier voor meer informatie!

 

wedstrijd

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.