Selecteer een pagina

Lees meer

Letsel door stormschade
22 februari 2022

Johan en zijn zusje Fleur hebben een verjaardag op de planning staan in Amsterdam. Tenslotte is het lang geleden dat zij weer naar een feestje konden. Het is ook de verjaardag van hun lievelingsnichtje Amber. Door de te hoge parkeerkosten in de grote stad, reizen ze meestal met de trein. De avond voordat ze weg wilden gaan, werd duidelijk dat er echt een harde en gevaarlijke storm aan zat te komen. Toen werd ook al snel duidelijk dat de volgende dag de treinen niet meer zouden rijden. Gelukkig kunnen ze ook nog de auto pakken, want ze willen de verjaardag van Amber niet missen. 

 

De volgende ochtend is het wel duidelijk dat het buiten echt hard tekeer gaat. Johan schrikt wakker van een tak die afbreekt en tegen zijn raam terecht komt. Gelukkig is het raam heel gebleven. Johan en Fleur maken zich klaar om weg te gaan. Zodra Fleur naar buiten stapt, begint ze te twijfelen of het wel zo’n goed idee is om de weg op te gaan. Maar Johan wuift haar zorgen weg en geeft aan dat het wel mee zal vallen.

 

Nadat het cadeautje is meegenomen, vertrekken broer en zus richting Amsterdam. Johan merkt dat de wind best veel invloed heeft op de auto, maar hij kan de auto nog goed onder controle houden. Hij doet de radio wat harder zodat ze de wind niet meer zo horen. Af en toe zien ze wel dikke takken langs de kant van de weg liggen, maar verder valt het tot zover mee met de zichtbare schade. Na een half uur rijden, merkt Johan dat het harder begint te waaien want de auto is moeilijker onder controle te houden. Iets verderop zien ze een auto half in de sloot liggen met een brandweerauto ernaast geparkeerd. Johan en Fleur zijn blij dat zij niet in die positie zitten.

 

Dan komen ze terecht op een lange rechte weg waar veel bomen in de berm staan. Op een gegeven moment blaast een harde windvlaag tegen een oude boom aan. De wortels van die boom zaten al niet meer zo vast in de grond en zijn door de storm steeds losser geworden. Op een gegeven moment valt die boom om, richting het wegdek. Johan en Fleur schrikken enorm, want het gaat allemaal zo snel voor hun gevoel. Johan weet niet of hij moet remmen of extra gas moet geven. Maar dan is het al te laat. De boom valt met een enorme klap op het dak van de auto.

 

Versuft komt Fleur tot bewustzijn en hoort een loeiende sirene aankomen. Na wat voor haar als een eeuwigheid voelt, worden zij en haar broer bevrijd uit het wrak. Helaas was de auto niet stevig genoeg en hebben beiden letsel opgelopen. Fleur heeft last van haar hoofd en nek en Johan stevige pijn aan zijn rug. Ze worden meegenomen naar het ziekenhuis om onderzocht te worden.

 

  1. Kunnen Johan en Fleur hun letselschade ergens verhalen?
    Ja, dat kan. Als de eigenaar van de auto een schade-inzittendenverzekering (SVI) heeft afgesloten kunnen de kosten en het opgelopen letsel vergoed worden. Dit is een aanvullende verzekering die in een situatie zoals deze belangrijk is, omdat er geen tegenpartij is waar je de schade op kan verhalen. De SVI-verzekering zorgt voor dekking van de letselschade van de inzittenden van de auto. De medepassagier kan als schuldloze derde ook schade verhalen bij de verzekering van de bestuurder.

 

Heb jij letsel opgelopen als inzittende in een auto? Dan helpen we je graag verder. We leggen jou alles uit over jouw letsel en hoe je hier het best mee om kunt gaan.

 

Contact

Maak nu een afspraak door hier te klikken. Daarnaast hanteren we de richtlijnen van de Letselschaderaad. Die kunt u hier nalezen.

 

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.