Selecteer een pagina

Lees meer

De meest gevaarlijke kruispunten van Gouda
9 november 2021

Kruispunten

In het eerdere artikel hebben we je al meer verteld over de vijf wegen in Gouda waar de meeste ongevallen gebeuren. In een ander onderzoek van 2019 kwam er een rapport uit van het RTL-nieuws, waaruit blijkt dat er jaarlijks zo’n 20.000 ongelukken op kruispunten gebeuren. De onderzoeksredactie van RTL-nieuws heeft deze analyse kunnen doen aan de hand van de gegevens van de Politie en Rijkswaterstaat uit het jaar 2016 tot 2019. 

In de bovengenoemde jaren waren de meeste ongevallen vanuit heel het land geconstateerd in de provincie Zuid-Holland. Daar hebben zich 4544 ongevallen met gewonden voorgedaan. Van die ongevallen waren er 72 met dodelijke afloop. In Gouda hebben in die periode 672 ongelukken plaatsgevonden waarvan veertig procent op een kruispunt. Er waren 152 gewonden die naar het ziekenhuis werden gebracht en bij twee ongevallen vielen er doden.

Hieronder vind je de 3 gevaarlijkste kruispunten van Gouda.

 

Hanzeweg – Nieuwe Gouwe O.Z.

Op dit kruispunt hebben er 13 ongevallen plaatsgevonden. Daarnaast zijn er bij deze ongevallen ook gewonden naar het ziekenhuis vervoerd. Dit kruispunt staat zelfs in de top 25 gevaarlijkste kruispunten van Nederland.

Nieuwe Gouwe O.Z., Goudse Poort, Burgemeester Jamessingel

Bij de gemeente is het bekend dat dit een gevaarlijk kruispunt is. Niet alleen hebben er op dit kruispunt 12 ongevallen plaatsgevonden. Maar wordt dit kruispunt ook gezien als overbelast. Zo heeft adviseurs mobiliteit Goudappel Coffeng begin van dit jaar een bestemmingsplan Burgemeesterskwartier Gouda gepubliceerd. Hierin staan de toekomstige plannen voor het Burgemeesterskwartier.

Kruispunt Bloemendaalseweg, Ridder van Catsweg

Dit kruispunt wordt zowel door RTL-nieuws als de gemeente gezien als een blackspot van Gouda. Op dit kruispunt komen er regelmatig dodelijke, zware en minder zware ongevallen voor volgens de gemeente. Ook dit kruispunt wordt meegenomen in het bestemmingsplan Burgemeesterskwartier.

 

Talhi Letselschade

Bij ons op kantoor staan deze kruispunten ook bekend. Zo helpen wij meerdere cliënten die op deze zogenoemde blackspots ongevallen hebben gehad en daar letsel bij hebben opgelopen. Wel merken we dat er in de praktijk nog steeds mensen zijn die niet weten wat hun rechten zijn. Vaak weten ze niet dat zij hun letsel kunnen verhalen op de tegenpartij.

Ben jij in de afgelopen vijf jaar betrokken geweest bij een ongeval op één van deze, of andere kruisingen, dan kun je contact met ons opnemen. We lichten je graag toe wat jouw rechten zijn.

 

Contact

Klik hier en neem contact met ons op. We hanteren de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.

Kruispunten

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.