Selecteer een pagina

Lees meer

Letselschade bij busongeluk!
22 december 2021

 

Iedereen kan wel eens betrokken raken bij een verkeersongeval. Ook wanneer je niet zelf achter het stuur zit. Je hebt vast al eens eerder gelezen dat je als bijrijder ook recht hebt op een vergoeding voor het opgelopen letsel als schuldloze derde 

Het is ook mogelijk om letselschade op te lopen in het openbaar vervoer. Vorige maand kwam RTL-nieuws met een artikel over een buschauffeur die onwel raakte tijdens het rijden. De bus verongelukte en hierdoor hebben enkele passagiers letsel opgelopen. 

Maar wat als je een van de passagiers bent die letsel heeft opgelopen in het openbaar vervoer, wie is er dan aansprakelijk voor jouw letsel? Mocht je nu een ongeval hebben ervaren, waarbij je letsel hebt opgelopen tijdens een reis met de trein, bus, tram of metro, dan kun je de betreffende vervoerder hiervoor aansprakelijk stellen.

Max zat zelf ook in de bus toen het ongeval gebeurde. Tijdens het ongeval is Max gevallen en is het scherm van zijn mobiele telefoon stuk gegaan. Sinds het ongeval durft hij ook niet meer te reizen met het openbaar vervoer. Daar baalt Max enorm van, want hierdoor kost het hem veel energie en tijd om op school te komen. Ook ’s nachts valt Max moeilijk in slaap en merkt hij dat hij last heeft van zijn nek. Voor deze klachten heeft Max zich bij zijn huisarts gemeld.

Alle schade die hij door het ongeval heeft opgelopen, heeft hij uit zijn eigen zak voorgeschoten. Denk hierbij aan het verbruik van eigen risico, behandelingen bij de fysiotherapeut en een nieuw scherm voor zijn mobiele telefoon. Na enkele weken meldde hij zich bij Talhi Letselschade, omdat hij het toch oneerlijk vond dat hij voor die kosten moest opdraaien. Bij Talhi Letselschade hebben we hem geïnformeerd dat wij zijn schade kosteloos kunnen verhalen op de vervoerder.

Heb jij nu net als Max ook een ongeval meegemaakt in het openbaar vervoer? Heb je hierbij letsel opgelopen en hierdoor kosten moeten maken? Neem dan contact op met Talhi Letselschade en wij helpen je graag verder.

 

Contact

Een soortgelijke gebeurtenis ervaren? Klik hier en neem contact met ons op. We hanteren de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.