Selecteer een pagina

Lees meer

Scooter bestuurder en bijrijder hebben ernstige letsel opgelopen
5 oktober 2020
Eloise en haar vriendin Nadia zijn op de scooter aangereden door een auto waarbij zij beide letsel hebben opgelopen.

Scooter bestuurder en bijrijder hebben ernstige letsel opgelopen.

 

Hebben de scooter bestuurder en bijrijder nu recht op schadevergoeding?

Scooter

Scooter rijder Eloise heeft haar scooter rijbewijs gehaald, haar ouders waren enorm trots op haar. Daarom kochten zij voor haar verjaardag een gloednieuwe Vespa scooter. Ze was enorm enthousiast, dus ging ze meteen rondjes rijden, met haar vriendin Nadia als bijrijder achterop haar scooter. Het was tenslotte lekker weer. Eloise en haar bijrijder hadden al aardig wat kilometers afgelegd, voordat ze eindelijk bij het strand aankwamen. Daar wilden ze graag een ijsje eten.

 

Ernstige ongeval

Toen de meiden rustig hun weg rechtdoor vervolgden op de scooter, reed er plots een donkere auto van de parkeerplaats. De bestuurder van de auto had de dames niet gezien en reed zo achteruit. De bestuurder botste tegen de dames op. De meiden vielen om met de scooter.

 

Letsel door het ongeval

Omstanders hadden al wel de scooter van bestuurder Eloise en bijrijder Nadia rechtop gezet en de ambulance werd meteen gebeld. Eloise de bestuurder van de scooter, kon zich niet meer bewegen. Nadia had als bijrijder heel veel pijn aan haar pols. Eenmaal aangekomen in het ziekenhuis moesten de meiden röntgenfoto’s laten maken. Toen werd er geconstateerd dat Eloise een botbreuk had in haar bovenbeen. Ook waren haar voet en heup zwaar gekneusd.

 

Oplopende kosten en school achterstand

Door het ongeval en haar letsel heeft Eloise niet kunnen werken en heeft ze achterstand op school vanwege haar revalidatie. Maar ook heeft Eloise naast haar letsel een trauma overgehouden aan het ongeluk, want ze durft geen scooter meer te rijden. Ze is bang dat ze weer letsel zal oplopen. Verder is ze erg verdrietig dat haar nieuwe scooter na 1 dag al beschadigd is. Ze heeft ook geen idee of ze daar nu een vergoeding voor krijgt. Door haar herstel, psychologische hulp en de materiële schade lopen de kosten aardig op.

 

Bijrijder

Bijrijder Nadia heeft als letsel een scheurtje in haar pols en een kapotte telefoon aan dit ongeval overgehouden. Zij is zal niet snel meer als bijrijder op een scooter stappen, omdat ook zij bang is weer letsel op te lopen. Zij weet niet waar ze de vergoeding van haar telefoon kan halen.

 

Vraag 1:

Kan bestuurder Eloise haar materiële en immateriële schade verhalen op de tegenpartij? Heeft zij recht op schadevergoeding?

Vraag 2:
Heeft Nadia als bijzitter recht op schadevergoeding? Kan zij haar vergoeding verhalen bij het tegenpartij?

Antwoord 1:

De bestuurder die een bijzondere manoeuvre uitvoert op een parkeerterrein dient extra voorzichtig te zijn. Art. 54 van het reglement verkeersregels en verkeerstekens bepaalt namelijk dat bestuurders die een bijzondere manoeuvre uitvoeren, het overige verkeer altijd voor moeten laten gaan. Dus Eloise kan zeker haar materiële en immateriële schade op de tegenpartij verhalen. Zij heeft dus recht op schadevergoeding.


Antwoord 2:
Ja, de bijrijder heeft als schuldloze derde geen invloed op het ontstaan van het ongeval. Ook zij kan haar materiële en immateriële schade verhalen op de tegenpartij. Zij heeft ook recht op schadevergoeding voor de letsel die zij heeft overgehouden.

 

 

Contact

Heb jij nu ook een ongeval gehad op de scooter als bestuurder of bijrijder en heb je daar vragen over, contacteer ons hier voor meer juridische advies! Ook hanteren wij de richtlijnen van letselschade raad, die kun je hier nalezen.
Scooter bestuurder en bijrijder letsel schade

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.

$

Opzoek naar hulp?

Talhi Letselschade

Heeft u door toedoen van een ander letselschade opgelopen? Dan heeft dus recht op een schadevergoeding! Ons team staat voor u klaar als belangenbehartigen en adviseren u graag. 

Contact

Tielweg 10, 2803 PK Gouda

0182 75 22 99

Letsel@talhiletselschade.nl

 Online letsel melden