Selecteer een pagina

Lees meer

Schadevergoeding misgelopen.
6 oktober 2021

Schadevergoeding

Te weinig mensen weten dat ze recht hebben op een schadevergoeding bij letsel! Onlangs is er door de NOS een artikel gepubliceerd over het feit dat driekwart van de letselslachtoffers schadevergoeding misloopt. De vergoeding waar zij recht op hebben, wordt vaak niet aangevraagd. Toch wordt er in het artikel aangegeven dat een schadevergoeding van groot belang is voor het herstel van slachtoffers. “Uit onderzoek blijkt dat slachtoffers makkelijker verder kunnen met hun leven als ze weten dat degene die het leed heeft veroorzaakt het vergoedt.”

 

 

In praktijk

In de praktijk merken wij dit ook bij onze cliënten. Zo maken onze cliënten vaak hoge kosten om hun herstel te bevorderen, waardoor ze in financiële problemen komen. Slachtoffers zijn in de veronderstelling dat ze nergens recht op hebben, enkel het recht op de materiële schade van bijv. een voertuig. Onwetendheid is dan ook de oorzaak van bepaalde gevallen. Zo weet men niet waar ze voor verzekerd zijn. Men denkt nog te vaak dat niet in aanmerking komen voor een schadevergoeding wanneer zij een ongeluk zelf veroorzaken. Als wij met hen dan hun polis en dekking doornemen, dan zien we dat ze wel degelijk meer rechten hebben door de zogenoemde SVI.

 

Juridische kosten bij schadevergoeding

Opmerkelijk is dat letselslachtoffers angstig zijn om geholpen te worden. Tevens denken ze dat ze na onze hulp zullen worden gefactureerd met torenhoge kosten voor juridische bijstand. Terwijl onze kosten simpelweg onderdeel zijn van de totale schade van cliënt. Onze kosten worden dan ook vergoed door de verzekeraar. Vaak zien we dat men dan wel meer openstaat om geholpen te worden.

Proces bij schadevergoeding

Bovendien merken wij op dat letselslachtoffers vaak bang zijn om hun baan te verliezen bij ziekmelding bijvoorbeeld omdat hun contract niet wordt verlengd. Tot slot, haken ze vaak af omdat ze geen zin hebben in een veel te lang juridisch proces en dat ze zich dan niet kunnen focussen op hun herstel. Ook hierin zijn cliënten vaak onwetend. Wij nemen namelijk al hun zaken uit handen, zodat zij zich volledig kunnen richten op hun herstel.

Herstel

Bij ons vinden we het belangrijk dat letselslachtoffers zich volledig kunnen focussen op hun herstel. Alle slachtoffers van letsel zijn bij ons welkom. Indien we je niet verder kunnen helpen, dan zullen we je doorverwijzen naar de organisatie die dat wél kan.

 

Contact

Ook letsel opgelopen? Maak nu een afspraak door hier te klikken. Daarnaast hanteren we de richtlijnen van de Letselschaderaad. Die kunt u hier nalezen!
Bron: Klik hier
Schadevergoeding mislopen

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.