Selecteer een pagina

Lees meer

Vakantie
13 juli 2021

Vakantie

Na enkele jaren niet op vakantie te zijn geweest, kan Vivian eindelijk op vakantie. Ze zou eigenlijk vorig jaar al gaan, maar helaas gooide Covid-19 roet in het eten. Nu de versoepelingen er zijn, zal Vivian met haar vriendin Yara op vakantie gaan. Ze zullen 12 dagen lang vertoeven in het Spaanse Marbella. Daar zullen ze nog wat vrienden ontmoeten om de verjaardag van Yara te vieren in een van de tofste clubs van de Spaanse badplaats.
Na zo een lange tijd in lockdown te zitten, hebben de dames er enorm veel zin in. Vivian heeft hartstikke goed gespaard en heeft al een koffer met nieuwe kleding gekocht die zij zal dragen tijdens haar vakantie. Voor Yara heeft zij zelfs een mooie verrassing meegenomen in haar koffer, namelijk nieuwe zwarte lak pumps van het merk Louboutin. Deze wilde Yara enorm graag, daarom leek het Vivian een leuk cadeau voor haar beste vriendin.

Marbella

Terwijl de moeder van Yara de meiden wegbrengt zingen de meiden het nummer Marbella luidkeels mee, om lekker in de stemming te komen. De dames vervolgen hun weg gezellig rechtdoor, tot er plots een auto met enorme snelheid vanaf de invoegstrook met een keiharde knal tegen het voertuig van de dames aanbotst. De auto spint meerdere malen en komt vervolgens tot stilstand tegen de vangrail.
Andere automobilisten die het ongeval hebben zien gebeuren, schieten meteen te hulp en bellen de hulpdiensten. De dames worden meegenomen door de ambulance voor controle in het ziekenhuis. Bij Yara wordt een hersenschudding geconstateerd en bij Vivian een kneuzing aan haar nek en rug. Met de moeder van Yara gaat het ondanks de schrik er beter aan toe dan de meiden.
Vivian baalt enorm erg van het feit dat ze niet meer op vakantie kunnen, terwijl zij zo lang heeft gewacht op dit moment. Wat het nog erger maakt, is dat haar koffer met al haar nieuwe kleding en haar peperdure cadeau voor haar beste vriendin Yara verloren zijn gegaan. Het enige wat zij heeft gekregen van getuigen, is een filmpje met hoe haar koffer zo het raam uitvloog de snelweg op.
Vivian kan niet stoppen met haar emoties in bedwang te houden en is ten einde raad. Daarom heeft haar moeder contact opgenomen met Talhi Letselschade met de volgende vragen:
Vraag 1: Kan Vivian haar misgelopen vakantie met Yara verhalen op de tegenpartij?
Antwoord 1: Ja, dit kan. Het stond gepland dat de meiden op vakantie zouden gaan. Ze waren al zelfs onderweg naar het vliegveld, omdat de meiden daarna niet meer in staat waren om op vakantie te kunnen door hun herstel, kunnen de gemaakte kosten worden opgenomen in de claim.
Vraag 2: Kan Vivian haar koffer met nieuwe kleding en haar peperdure cadeau voor haar vriendin opgeven als schadepost?
Antwoord 2: Ja, dit kan. Uiteraard is het belangrijk dat er wel bewijs is van dat de koffer daadwerkelijk verloren is gegaan. Want wie eist, die bewijst. Het filmpje van de omstanders, waarop te zien is dat de koffer met nieuwe kleding en schoenen verloren zijn gegaan, is voldoende bewijs dat dit door het ongeval is gekomen. Verder is het belangrijk dat alle aankoopnota’s aanwezig zijn. Vergeet daarom nooit alle informatie te verzamelen van een getuige bij een ongeval.
Mocht jij nu ook door een ongeval jouw vakantie hebben moeten missen of zijn er waardevolle spullen verloren gegaan door een ongeval, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. Daarnaast hanteren wij de richtlijnen van letselschaderaad. Die kunt je hier nalezen. 

 

Vakantie

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.