Selecteer een pagina

Lees meer

Suikerfeest
27 mei 2021

Suikerfeest

Voor Malika zijn het drukke dagen. Ze is blij dat ze van haar werkgever eerder naar huis mag vandaag. Ze moet nog veel voorbereiden voor Eid-al-Fitr, oftewel het Suikerfeest. Ze haast zich om haar zoontje Ryan van school te halen. De 6-jarige Ryan is niet zo vrolijk vandaag. Hij wilde liever zelf fietsen, maar hij moest van mama achterop. Malika moet namelijk nog wat boodschappen doen, daarom lijkt het haar niet handig als Ryan alleen gaat fietsen.

Fietsen

Terwijl Malika met Ryan achterop naar het Winkelcentrum toe fietst, bespreekt zij met Ryan welke koekjes ze zullen bakken voor het Suikerfeest. Ryan kijkt enorm uit naar het Suikerfeest, dan kan hij namelijk spelen met zijn favoriete neefje Ayoub.

Het ongeval

Malika is onderweg naar de eerste supermarkt en rijdt rechtdoor over het fietspad. Tot er plotseling een auto de zijstraat wilt inrijden en zo tegen Malika en Ryan op botst. De automobilist zag de Malika en Ryan niet. Omdat hij te hard reed, zag hij de haaientanden op de weg ook over het hoofd. Malika en haar zoontje Ryan liggen bebloed op de grond, waarop omstanders de hulpdiensten bellen.

Suikerfeest missen

Toen de ambulance arriveerde, zijn moeder en zoon meegevoerd naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is er een hersenschudding geconstateerd bij Ryan. Malika moet met haar been in het gips, omdat haar been is gebroken.
Malika baalt enorm omdat zij en haar zoontje nu het Suikerfeest zullen missen. Zoontje Ryan is heel verdrietig omdat hij veel pijn heeft en hij niet met zijn neefje Ayoub kan spelen. Daarnaast zijn de schoenen die hij voor het Suikerfeest heeft gekocht ook kapotgegaan tijdens de val. Gelukkig krijgt hij nieuwe schoenen van mama en zal hij zijn neefje zien via Skype met het Suikerfeest.
Malika meldt zich bij Talhi Letselschade met de volgende vragen:

Vraag 1: Malika wil graag dat Talhi Letselschade haar belangen behartigt gedurende haar herstel, alleen is er voor haar geen mogelijkheid om naar het kantoor van Talhi Letselschade te komen. Dit mede omdat haar been in het gips zit. Is het mogelijk dat een belangenbehartiger naar huis komt voor de intake?
Antwoord 1: Ja, het is mogelijk om een afspraak te plannen aan huis. Onze belangenbehartigers kunnen de intake ook bij u thuis voeren.

Vraag 2: Kan Ryan als minderjarige ook zijn letselschade verhalen op de tegenpartij.
Antwoord 2: Ja, dit kan. Als een minderjarige onder de 14 jaar betrokken is bij een ongeval, dan heeft de tegenpartij altijd 100% schuld.

Daarnaast kunnen kinderen ook hun kosten verhalen, denk hierbij aan schadeposten als; de schoenen van Ryan, de keren dat hij naar het ziekenhuis moet, kosten voor extra opvang, maar ook voor het missen van het Suikerfeest zal hij een vergoeding krijgen, omdat hij nu niet meer met zijn neefje kan spelen.

Contact

Heb jij kosten gemaakt door een ongeval of heb je (licht) letsel opgelopen? Neem dan contact met ons op door hier te klikken. Daarnaast hanteren wij ook de richtlijnen van letselschaderaad. Die kun je hier nalezen.

 

Suikerfeest

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.