Selecteer een pagina

Lees meer

Sporten
3 augustus 2021

Sporten

Het is zondagochtend en Mitchel is al vroeg uit de veren. Al gapend maakt hij zijn ontbijt klaar. Hij is zo vroeg wakker, omdat hij zoals elk ander weekend de sportschool opent. Hij doet dit nu voor een aantal maanden, maar hij is zeer tevreden met zijn nieuwe baan. Sporten is hetgeen wat Mitchel het allerliefste doet, en als hij anderen kan helpen met het bewerkstelligen van hun doel, dan doet hij dat graag. Daarnaast is de sportschool op 15 minuten loopafstand.

 

 

Gladde weg

Vandaag kiest Mitchel ervoor om met de scooter te gaan, dan is hij er namelijk binnen enkele minuten. Zo kan hij zelf nog even sporten voordat de bezoekers arriveren. Precies wanneer hij wil vertrekken begint het keihard te regenen. Hij doet zijn regenpak over zijn kleding aan en pakt meteen zijn scooter. Door de stortbuien heen raast Mitchel richting de sportschool. Terwijl hij de laatste bocht neemt, glijdt Mitchel uit met de scooter.

 

Het ongeval

Mitchel ligt hulpeloos op de grond en voelt de regendruppels op zijn hoofd vallen. Hij probeert op te staan en de scooter van hem af te duwen, maar dat gaat niet. Dan pakt hij zijn telefoon en belt hij de ambulance en zijn vader op. Zijn vader arriveert binnen drie minuten en trekt de scooter van Mitchel af. De vader probeert zijn zoon op te tillen, maar dat gaat niet. De ambulance arriveert met loeiende sirene, zo op de zondagochtend en de broeders vervoeren Mitchel naar het ziekenhuis. “Pap, bel Saskia de eigenaresse op, om mij ziek te melden!” roept Mitchel nog na.

 

Sporten  en inkomstenverlies

In het ziekenhuis is er een gebroken been, gekneusde ribben en een scheur in de pols geconstateerd. Mitchel voelt zich belabberd en baalt dat hij niet meer kan werken. Zijn inkomsten verdient hij namelijk als ZZP’er. Daarnaast heeft hij ook geen arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Zelf weet hij niet waar hij het kan vinden, maar zijn vader herinnerde Mitchel eraan dat hij een SVO-dekking (schadeverzekering opzittende(n)) heeft op zijn verzekeringspolis. Bij Talhi letselschade komt Mitchel voor advies.

Vraag 1: Kan Mitchel zijn letselschade verhalen op zijn eigen verzekering?

Antwoord 1: Ja, dat kan. Door de SVO-dekking is hij verzekerd voor letsel bij een ongeval, waarvan hij zelf de schuldige is.

 

Vraag 2: Zou Mitchel zijn gemiste inkomsten ook kunnen opgeven als schadepost?

Antwoord 2: Ja, dat kan. Mitchel heeft door zijn letsel inkomstenverlies. Hierdoor mag hij deze kosten als schadepost opgeven.

 

Vraag 3: Wat moet Mitchel nu doen?

Antwoord 3: Mitchel kan een afspraak maken bij Talhi Letselschade voor een gratis intake. En na de intake kan hij zich focussen op zijn herstel. De letselschade specialisten van Talhi Letselschade zorgen ervoor dat Mitchel de schadevergoeding ontvangt waar hij recht op heeft.

 

 

 

 

Contact

Ook letsel opgelopen? Maak nu een afspraak door hier te klikken. Daarnaast hanteren we de richtlijnen van de Letselschaderaad. Die kunt u hier nalezen!
sporten

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.