Selecteer een pagina

Lees meer

Ongeval
13 april 2021

Bride to Be

Ongeval Rotterdam |            Ondanks het wispelturige weer, kan Ikram niet wachten om met Noëlle, hun vriendin Mounira te verrassen. Aankomende zaterdag zal Mounira namelijk in het huwelijksbootje stappen. Vandaag is het vrijgezellenfeest van Mounira. Ze starten bij het huis van de Bride to Be, daar verrassen ze haar met een heerlijke High Tea. Daarna staat er een bezoek aan burger drive-thru op de planning. Tot slot, heeft Ikram een mooie hotelkamer geboekt, waar de meiden die avond spelletjes kunnen spelen, films kijken en kunnen vertoeven in het bubbelbad of sauna. Het was lastig om een gepaste bachelorette voor Mounira te organiseren in deze tijden, maar het is hun toch gelukt!

Ongeval

Onderweg bespreken Ikram en Noëlle onder het genot van een kop koffie, al hun voorbereidingen voor de bruiloft. Aangekomen bij het huis van Mounira, voelde zij zich lekker verwend door haar vriendinnen. Na de High Tea, reden ze door naar de burger drive-thru in Rotterdam. Terwijl ze hun weg rechtdoor willen vervolgen komt een auto van links met harde snelheid en botst tegen het voertuig van de meiden op. Na de klap moest Ikram even bij komen, ze schrikt wanneer ze bloed uit de neus van Noëlle ziet vloeien en wanneer Mounira het uitgilt van de pijn. Mounira heeft veel pijn aan haar nek en kan haar been niet bewegen.

 

Hulpdiensten

De omstanders bellen de hulpdiensten. De bestuurder van het andere voertuig meldt zich bij Ikram en vraagt of het gaat. Ikram is kwaad en vraagt waarom hij niet remde, want de meiden hadden nota bene voorrang. Hij geeft aan dat hij ze niet zag aankomen rijden en door de sneeuw weinig zicht had.

 

Whiplash

Ikram vult de papieren in, Noëlle wordt gecontroleerd door de ambulance en Mounira wordt meegenomen naar het ziekenhuis voor controle, omdat ze haar been niet kan bewegen en haar nek veel pijn doet. Aangekomen in het ziekenhuis moet haar been in het gips en heeft Mounira een whiplash aan het ongeval overgehouden. Bij Noëlle is er door haar arts een hersenschudding geconstateerd. Ikram heeft hoofdpijn, maar heeft verder niet veel letsel opgelopen door het ongeval. Wel is ze verdrietig en durft ze niet meer te rijden.

 

Verloren kosten

Ikram is verdrietig omdat haar vriendin niet het vrijgezellenfeest heeft ervaren die ze had moeten krijgen, echter baalt Ikram nog meer omdat nu ook de bruiloft moet worden verzet. Hierdoor heeft Mounira alle diensten moeten bijbetalen voor het verzetten van de datum. Ikram baalt voor haar vriendin Mounira en daarom meldt zij zich bij Talhi Letselschade met de volgende vragen:

 

Vraag 1: Kan Mounira de gemaakte kosten voor het verzetten van haar bruiloft opgeven als schadepost?

Antwoord 1: Ja dit kan, door het ongeval is Mounira niet fit genoeg om te trouwen, de kosten die zij heeft moeten maken om de bruiloft te verzetten, kan zij opgeven als schadepost. Deze kosten had Mounira immers niet hoeven maken als het ongeval nooit had plaatsgevonden.

 

Vraag 2: Ikram heeft licht letsel, maar zij heeft ook inkomsten misgelopen. Zo heeft zij door de spierpijn en hoofdpijn zich moeten ziekmelden op haar werk, en heeft zij de hotelovernachting moeten betalen ondanks dat ze daar niet zijn geweest. Kan Ikram ook geholpen worden door Talhi Letselschade bij licht letsel?

Antwoord 2: Ook als je licht letsel hebt opgelopen, kun je terecht bij Talhi Letselschade. Ikram kan in dit geval haar gemiste werkdagen opgeven door de hoofdpijn. Verder kan zij de gemaakte kosten van het hotel ook als schadepost opgeven. Voor haar angst bij het rijden, kan Ikram ook een vergoeding krijgen.

 

Contact

Heb jij kosten gemaakt door een ongeval of heb je (licht) letsel opgelopen? Neem dan contact met ons op door hier te klikken. Daarnaast hanteren wij ook de richtlijnen van letselschaderaad. Die kun je hier nalezen.
ongeval

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.