Selecteer een pagina

Lees meer

Ongeval met een dronken bestuurder
10 november 2020

Nare gebeurtenis

Eid el Fitr oftewel het Suikerfeest, een van de favoriete feestdagen van Omar. Zo startte hij zijn dag met het gebed in de moskee, vervolgens gaat hij gezellig naar vrienden en familie toe en viert deze feestdag met veel cadeaus en lekkernijen. Echter, zal het dit jaar anders zijn. Niet alleen gezien de corona omstandigheden maar ook, omdat hij vorig jaar een nare gebeurtenis heeft ervaren.

 

Dronken bestuurder

Het was 4 juni 2019, toen Omar samen met zijn ouders en jongere zusje andere familieleden opzocht. Na een gezellige avond vol vreugde en lekkernijen, reden zij terug naar huis. Helaas, was er een dronken bestuurder die tegen hen opbotste en hebben zij de rest van de nacht in het ziekenhuis doorgebracht.

 

Dronken bestuurder nooit aansprakelijk gesteld

Omar heeft de tegenpartij nooit aansprakelijk gesteld, omdat hij te horen kreeg dat de verzekeraar van een dronken bestuurder geen letselschade hoeft te vergoeden. Nadat hij één heel jaar aan zijn herstel heeft gewerkt, zit het hem nog niet lekker dat hij zelf voor alle kosten heeft moeten opdraaien, terwijl Omar geen verkeersovertreding had gemaakt.

 

Vraag: Hoeft de verzekeraar van een dronken bestuurder geen schadevergoeding te betalen? En kan Omar nog aanspraak maken op de gemaakte kosten voor zijn herstel bij de verzekering?

Antwoord: Als je de dronken bestuurder (ongeacht het percentage alcohol) aansprakelijk kan stellen, dan is de verzekeraar verplicht de schadevergoeding te betalen van de opgelopen letselschade. Het is wel zo dat er eerst wordt gekeken naar de gemaakte verkeersovertredingen. Zelfs als er in het contract van de tegenpartij staat dat de bestuurder niet dronken mag rijden, dan dient de verzekeraar dit zelf met zijn cliënt op te lossen.

 

Binnen 5 jaar tegenpartij aansprakelijk stellen

Omar mag nu 1 jaar later alsnog de tegenpartij aansprakelijk stellen. Mede omdat je binnen 5 jaar je tegenpartij aansprakelijk mag stellen.
Mocht je hetzelfde hebben ervaren of een ongeval hebben gehad tot 5 jaar terug, contacteer ons dan op www.talhiletselschade.nl en we helpen je graag verder.

 

Contact

Een soortgelijke gebeurtenis ervaren? Klik hier en neem contact met ons op. We hanteren de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.

dronken bestuurder ongeval

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.