Selecteer een pagina

Lees meer

Ongeluk met buitenlands voertuig
3 maart 2021

Verjaardag

Accountant Serena kan na bijna één jaar nog steeds niet wennen aan de maatregelen die door COVID-19 in gang zijn gezet. Zo ziet ze haar familie en vrienden ook nauwelijks. Serena woont in een mooi appartement in Rotterdam. Het appartement is wat klein, maar toch enorm fijn om in te vertoeven. Alleen nu ze vanuit huis moet werken, beginnen de muren op haar af te komen. Ze voelt zich eenzaam en komt de deur bijna niet uit nu ook sporten niet meer kan. Serena viert bijna haar 30ste verjaardag. Ze kijkt er zo tegenop omdat ze geen zin heeft om haar verjaardag thuis te vieren zonder haar familie en vrienden. Gelukkig komt haar beste vriendin Angela wél op bezoek. Serena denkt dat Angela een filmavondje komt houden. Wat Serena niet weet is dat Angela een verrassingsweekend heeft geregeld voor hun beide in Twente. Daar heeft Angela een enorm mooi hotel geregeld met een jacuzzi. Daarmee hoopt ze dat haar vriendin Serena iets meer opgeladen zal zijn en alsnog een mooi verjaarweekend zal ervaren.

 

Ongeval

Het is vrijdag ochtend en Angela belt al enorm vroeg aan. “Gefeliciteerd!” Brult Angela uit. “Oh man, het is hier echt te vroeg voor” gaapt Serena uit. “Surprise, pak je spullen we gaan slaapkop!” Serena is klaarwakker en gelooft niet wat ze hoort. Ze raast naar binnen om haar knalroze trolley in te pakken. Onderweg naar Twente is het enorm gezellig tot er plots…

 

Buitenlandse kenteken

Een zwarte Mercedes met volle snelheid invoegt en vol op de achterkant van Angela haar auto botst. De meiden schuiven zo door naar de vangrail. De bestuurder van de Mercedes is doorgereden. De bestuurder van het voertuig dat achter de Mercedes reed, heeft alles zien gebeuren en meteen de hulpdiensten gebeld. Bovendien had de bijrijder het ongeval gefilmd en hebben ze dus het Duitse kenteken van de dader op beeld.

 

Buitenland

Nadat de ambulance was gearriveerd zijn de meiden meegevoerd naar het ziekenhuis. Daar werden zij grondig onderzocht. Op wat kneuzingen na zijn Serena en Angela er nog goed van af gekomen. Serena baalt enorm van de gebeurtenis. Angela haar auto is total loss, en Serena voelt zich daar enorm schuldig over. Omdat het een Duits voertuig was die het ongeluk veroorzaakte, is Serena enorm bezorgd dat ze hun voertuigschade en letselschade niet vergoedt krijgen. Via een collega komt ze terecht bij Talhi Letselschade en vraagt ze zich het volgende af.

Vraag: Kan Talhi Letselschade helpen om een bestuurder van een voertuig met een buitenlands kenteken aansprakelijk te stellen?

Antwoord: Ja, dat kan zeker. Wij kunnen de tegenpartij aansprakelijk stellen ook als deze bestuurder uit het buitenland komt, kunnen wij zijn verzekeringsgegevens achterhalen. Om de zaak gemakkelijker te maken, is het belangrijk dat je de gegevens en het kenteken van het voertuig zo goed mogelijk bewaard. Daarnaast kan het enorm helpen om foto’s en video’s te maken indien mogelijk. Als er getuigen zijn die het ongeval hebben zien gebeuren, noteer hun gegevens dan ook. Het is altijd handig om deze gegevens te hebben.

Contact

Mocht jij nu ook aangereden zijn door een buitenlands voertuig en letsel hebben opgelopen of schade hebben geleden. Neem dan contact met ons op door hier te klikken. We helpen je graag gratis verder om je schade te verhalen op de tegenpartij. Daarnaast hanteren wij ook de richtlijnen van de letselschaderaad. Klik hier voor meer informatie.

Buitenland

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.