Selecteer een pagina

Lees meer

Motor
23 februari 2021

Motor weer

Na een koude en ijzige week, begon afgelopen weekend het zonnetje eindelijk weer eens in Nederland te schijnen. Zoals vele andere motorrijders, keek motorrijder Jasper hier enorm naar uit. Hij kon eindelijk zijn motor weer uit de garage halen en met zijn vriendin Saskia lekker toeren en van het zonnetje genieten.

 

Motor

Nadat hij zijn motor weer rijklaar maakte, reed hij naar zijn vriendin Saskia. Voor zijn vriendin is het de eerste keer dat zij achterop de motor zal zitten. Ze vindt het super spannend, maar heeft er wel enorm veel zin in. Ze besloten samen rustig op de dijken te rijden. Motorrijder Jasper wil namelijk niet meteen de snelweg op, omdat het Saskia haar eerste keer op de motor is. Terwijl ze een mooie route over de dijken rijden en genieten van de prachtige natuur en de zon, komt er een tegenligger die geen voorrang verleend daar waar het wel had gemoeten.

 

Ongeval

De automobilist probeert zich op de nauwe weg langs de motorrijder te wringen, echter tikt de bestuurder met zijn zijspiegel het stuur van de motorrijder aan. Waardoor Jasper de controle over zijn motor kwijtraakt. Motorrijder Jasper en Saskia vallen op hun zij.

 

Ambulance

Saskia kan haar enkel niet meer bewegen en heeft enorm veel pijn aan haar heup. Motorrijder Jasper heeft veel last van zijn pols en schouder. Omstanders bellen de ambulance, omdat het Saskia niet lukt om op te staan.

 

Ziekenhuis

In het ziekenhuis is er bij Saskia een gebroken enkel geconstateerd. Hier baalt zij enorm van, want als zzp’er in de zorg loopt zij nu enorm veel inkomsten mis. Bij Jasper is er een scheurtje in zijn pols geconstateerd. Jasper baalt enorm van het feit dat hij de komende tijden niet meer kan rijden en dat Saskia voorlopig niet meer achterop durft

 

Vraag 1: Kan Saskia haar gemiste inkomsten verhalen door het door haar opgelopen letsel?

Antwoord 1: Ja, alle schade die zij door het ongeval oploopt, kan zij verhalen op de tegenpartij. Dit geldt dus ook voor inkomstenverlies. Door haar letsel kan ze namelijk niet meer werken.

 

Vraag 2: Kan Jasper een vergoeding ontvangen, omdat hij zijn grootste hobby niet meer kan uitoefenen, namelijk motorrijden?

Antwoord 2: Ja dat kan. Hobby’s niet meer kunnen uitoefenen behoort ook tot schade die je hebt geleden. Hier kun je een zogeheten smartengeldvergoeding voor krijgen. 

 

Contact

Heb jij ook een ongeval gehad? En wil je gratis hulp ontvangen bij het verhalen van je schade, contacteer ons dan door hier te klikken. Daarnaast hanteren wij ook de richtlijnen van de letselschade raad. Die kun je hier nalezen.  
Motor

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.