Selecteer een pagina

Lees meer

Kat veroorzaakt heftig ongeval
23 maart 2021

Ongeluk veroorzaakt door een kat

Calvin en Moes zijn onderweg naar het huis van Calvin. Vandaag is een belangrijke dag voor de heren. Ze gaan met hun podcast live op een groot platform van een bekend social media artiest. De influencer wilt de jongens een kans geven om te groeien en daarom mogen zij met hun podcast live gaan op zijn Instagram account wat veel volgers telt. Terwijl zij op de Provinciale weg rijden, bespreken ze druk de laatste onderwerpen voor de show van vanavond.

Bestelbus

Voor hen rijdt er een bestelbus, Calvin zorgt voor voldoende afstand omdat hij geen vrij zicht heeft. Plots schrikt Calvin zich rot, wanneer de witte bestelbus keihard op zijn rem trapt. Bestuurder Calvin heeft niet genoeg tijd om te remmen en botst hierdoor tegen de achterkant van de bestelbus.

Airbag

De airbag van Calvin springt open, maar toch heeft hij pijn aan zijn nek en hoofd. Moes stootte zijn hoofd tegen de telefoonhouder aan de dashboard. Hierdoor raakte hij buiten bewustzijn. Omstanders die het ongeval hebben zien gebeuren bellen meteen de hulpdiensten.

Overstekende kat

De politie heeft samen met Calvin en de tegenpartij het schadeformulier ingevuld. De tegenpartij geeft aan dat er plots een kat overstak en hij daarom een noodrem moest maken. Calvin begrijpt dat hij wilde remmen voor de kat, maar toch vindt hij het oneerlijk dat hij straks zijn schade zelf moet betalen, dat zijn vriend Moes meegevoerd wordt naar het ziekenhuis en dat de show van vanavond niet door kan gaan.

Talhi Letselschade

Dus hij wendde zich tot Talhi Letselschade met de vraag of hij wel schuldig is aan het ongeval, omdat hij achter op de tegenpartij botste denkt hij namelijk van wel. Maar hij weet zeker dat hij voldoende afstand heeft gehouden dat heeft een getuige ook aangegeven bij de politie. Bij Talhi Letselschade hebben we het volgende uitgelegd; het klopt dat de bestuurder volgens artikel 19 RVV in staat moet zijn om het voertuig tot stilstand te brengen binnen de afstand waarover hij de weg kan overzien en waarover deze vrij is. Echter zijn er op deze regel wel enkele uitzonderingen. Waaronder het oversteken van een dier. Je mag andere weggebruikers niet in gevaar brengen als je plotseling remt voor een eend of in dit geval een kat.

 

Contact

Heb jij ook een ongeval ervaren waar je niet zeker weet of jij schuldig bent aan het ongeval? Contacteer ons op door hier te klikken. Daarnaast hanteren we ook de richtlijnen van de letselschaderaad. Klik hier voor meer informatie!
Kat

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.