Selecteer een pagina

Lees meer

Bedrijfsongeval
22 juni 2021

Bedrijfsongeval

De corona-versoepelingen

Afgelopen 5 juni zijn er weer versoepelingen ingegaan. Corona lijkt steeds minder grip te krijgen op de samenleving. De horeca mag ook binnen weer gasten ontvangen. Dit is goed nieuws voor Toni. Want Toni werkt in een Italiaans restaurant dat is gevestigd in een werfkelder aan de Oude gracht in Utrecht. Als student heeft hij dit baantje hard nodig, en kan hij elke euro hard gebruiken. Daarnaast vind Toni het leuk om zich te mengen met de Italiaanse cultuur. Daar liggen zijn roots namelijk en kan hij nog aan zijn Italiaans spijkeren.

Mooi weer

Deze week is het prachtig weer. Iedereen loopt rond met zomerse kleren en de straten zijn weer ouderwets vol. Mensen zijn zo blij dat ze eindelijk weer lekker buitenshuis kunnen genieten. Alle terrassen zitten vol en ook binnen bij de cafés en restaurants is het gezellig druk. Toni loopt af en aan met dienbladen vol drankjes. Hij heeft het druk met al die mensen, maar hij vindt het leuk om de mensen te zien genieten aan het water van de Oude gracht. Het is zo druk dat mensen moeten wachten op een zitplaats, dus helaas moet Toni soms ook nee verkopen. Naast het Neude vindt Toni de Oude gracht een van de mooiste stukjes van Utrecht. Juist wanneer het prachtig weer is. Nu met de drukte ontvangt hij veel fooi. Met dat geld wilt hij op vakantie met zijn maatje Jesper. Alles vindt Toni perfect aan zijn baantje, behalve een loszittende tegel die zich in het restaurant bevind achter de bar. Toni heeft vaker aangegeven bij zijn werkgever dat hij de tegel moet repareren en dat het gevaarlijk is. Het is al vaak genoeg bijna fout gegaan. Volgens Toni is het een kwestie van tijd voor het goed mis gaat. Helaas is de werkgever van Toni ervan overtuigd dat het geen kwaad kan en iedereen, maar goed moet oppassen. Door Covid-19 wil de restauranteigenaar van het restaurantje niet veel kosten maken, hij heeft immers al een zwaar jaar achter de rug.

De val (bedrijfsongeval)

Alleen dan gaat het toch mis. Toni struikelt over de loszittende tegel, raakt zijn balans kwijt en probeert manmoedig met beide handen het dienblad beet te houden. Hierdoor valt hij volledig voorover. Enorm hard valt Toni met zijn hoofd tegen de bar aan op de grond neer. De werknemers om zich heen schrikken zich rot wanneer ze bleke Toni op de grond zien liggen in een plas bloed. Ze alarmeren de hulpdiensten en proberen Toni bij bewustzijn te brengen met behulp van EHBO. Zelf is Toni nog het meest geschrokken. De ambulance arriveert en zorgt ervoor dat Toni overeind kan komen. Pas als hij overeind komt, ziet hij zijn bebloede tanden voor hem liggen. Zijn tanden! En ook zijn neus en hoofd doen enorm veel pijn. Snel wordt Toni naar het ziekenhuis gebracht en daar wordt duidelijk dat hij niet alleen wat tanden kwijt is, maar ook een gebroken neus en een hersenschudding aan de val heeft overgehouden. Zijn werkgever, ja die zorgt ervoor dat de tegel dezelfde dag nog wordt gerepareerd.

Vraag 1: Kan Toni zijn werkgever aansprakelijk stellen?

Antwoord 1: Ja, dat kan, want een werkgever hoort de veiligheid van zijn werknemers te waarborgen. Daarnaast is een werkgever voor dit soort zaken verzekerd. Toni heeft zijn werkgever vaker geattendeerd op de loszittende tegel. Een werkgever is verplicht een veilige werkomgeving te bieden aan zijn werknemers. Als Toni zijn werkgever niet aansprakelijk stelt, dan zal Toni zelf alle kosten moeten betalen.

Vraag 2: Kan Toni de gemiste inkomsten opgeven als schadepost?

Antwoord 2: Ja, ook dat kan. Want door het bedrijfsongeval kan hij nu niet meer werken en die gemiste inkomsten kan hij ook verhalen op de verzekeraar van zijn werkgever.

Vraag 3: Hoe moet Toni zijn werkgever aansprakelijk stellen?

Antwoord 3: Toni heeft zich gemeld bij Talhi Letselschade. Met een team specialisten kijken we naar het bedrijfsongeval en leggen graag uit welke rechten je hebt als werknemer na een bedrijfsongeval. Verder hoeft Toni zelf niet veel te doen, wij doen alles voor Toni zodat hij aan zijn herstel kan werken.

 

Contact

Mocht jij iemand zijn of kennen die een bedrijfsongeval heeft meegemaakt, contacteer ons hier voor juridische hulp! We hanteren de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.

Bedrijfsongeval

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.