Selecteer een pagina

Lees meer

Atleet gebeten door een hond
10 augustus 2021

Olympische Spelen

Na een geweldige prestatie van twee keer goud en een keer brons op de Olympische Spelen, wordt Sifan Hassan door eenieder geprezen als held. Voor de 18-jarige Loesje is de atleet altijd al haar inspiratiebron geweest. Zelf is Loesje nu enkele jaren bezig met het opbouwen van haar conditie. Haar droom is om ooit goud te halen op de Olympische Spelen, daarom traint ze enorm veel naast haar opleiding. Dit doet ze niet alleen op de atletiekbaan met haar trainer, maar ook loopt ze vaak hard in haar vrije tijd.

Atleet

Atleet Loesje is eerder klaar op school en bij thuiskomst maakt zij snel haar huiswerk. Heel fijn, want het is 16:00 uur en zo heeft zij net genoeg tijd om een rondje hard te lopen voor het avondeten. Aangekomen in het prachtige bos, heeft Loesje al een superfijne route uitgestippeld. Haar doel is om de 10 kilometer te halen in een recordtijd. Net zoals haar grote idool wilt zij haar persoonlijk record verbreken.

Loslopende rottweiler

Al genietend van de natuur en een fris briesje op haar bezwete lichaam, rent Loesje de longen uit haar lijf door de bossen. Loesje vermindert haar vaart wat, omdat ze een loslopende rottweiler tegenkomt. Dat vindt ze altijd eng, omdat ze bang is om gebeten te worden. Nadat de atleet de hond is gepasseerd, haar muziek weer wat harder zet en weer vaart wilt maken. Rent de hond achter de hardloopster aan en wordt haar grootste nachtmerrie werkelijkheid.

Atleet Loesje

Loesje wordt enorm hard gebeten door de hond aan haar been. De hond blijft in aanval en laat het been van Loesje niet los. Zo schreeuwt Loesje het uit, maar de eigenares van de hond krijgt haar hond niet in bedwang. Tot er een man op de fiets voorbijfietst en hulp biedt. Samen krijgen ze de gewelddadige hond van Loesje af.
Loesje wordt spierwit en verliest het gevoel in haar lichaam. Hierdoor belt de man de hulpdiensten. Loesje wordt wakker in een ambulance. Atleet Loesje is enorm geschrokken van de gebeurtenis en heeft behoorlijk wat letsel overgehouden aan haar been. En of dat niet erg genoeg is, heeft Loesje ook schade aan haar dure sporthorloge. Door de val is het scherm gebroken.

Vraag 1: Atleet Loesje meldt zich bij Talhi Letselschade met de vraag of zij recht heeft op schadevergoeding bij opgelopen letsel door een hondenbeet.
Antwoord 1: Ja, dat heeft zij. Als je letsel hebt opgelopen door een hondenbeet of een ander dier, dan kun je de eigenaar van het dier aansprakelijk stellen. Vaak hebben zij een verzekering hiervoor.

Vraag 2: Loesje heeft hard gespaard voor haar dure sporthorloge. Door de val na de beet, is deze stukgegaan. Kan zij hiervoor een vergoeding krijgen?
Antwoord 2: Ja alle schade die zij heeft opgelopen door het ongeval, geeft haar het recht op schadevergoeding. Dus ook haar horloge kan opgenomen worden in de schadeclaim.

Contact 

Heb jij ook letsel opgelopen door een hondenbeet? Plan nu een gratis intake in en we helpen je graag verder. Klik hier! Daarnaast hanteren we ook de richtlijnen van de letselschaderaad. Dat kun je hier nalezen. 
Atleet

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.