Selecteer een pagina

Lees meer

Koningsdag eindigt met whiplash
27 april 2020
Koningsdag, een dag waarbij het voor velen een groot feest is, zelfs nu het binnen in huis gevierd moet worden. Toch, ervaart Jelle deze feestdag minder.

Koningsdag

Koningsdag, een dag waarbij het voor velen een groot feest is, zelfs nu het binnen in huis gevierd moet worden. Toch, heeft Jelle een knoop in zijn maag op deze feestdag.

Koningsdag eindigt met whiplash

Hij denkt namelijk vaak terug aan de Koningsdag van het jaar 2016. Toen zou hij met vrienden naar het Kingsland festival in Amsterdam gaan. Echter verliep die dag niet zoals gepland. Hij stond vast in de file richting Amsterdam, waar vele mensen stil stonden. Ze hadden gezellige muziek op en wachtten rustig de file af. Tot er een auto achter hem keihard op hem knalde, waardoor Jelle de auto voor hem raakte. Jelle knalde met zijn hoofd tegen het stuur en heeft behoorlijk wat letsel opgelopen. Hierdoor is Koningsdag niet gelopen hoe het zou lopen.

Whiplash op Koningsdag

De ambulance en politie arriveerden kort erna. In het ziekenhuis werd uiteindelijk een hersenschudding en een whiplash geconstateerd. Bovendien had Jelle last van angstaanvallen en durfde hij niet meer auto te rijden. Na het ongeval op Koningsdag, heeft Jelle zich volledig op zijn herstel gefocust.

Aansprakelijk stellen na 4 jaar

Nu hij is hersteld, denkt hij vaak aan het ongeval terug, ook omdat hij het niet voor zichzelf heeft kunnen afsluiten. Zo heeft hij veel werk misgelopen als ondernemer, veel kosten gemaakt aan zijn herstel, maar heeft hij nooit de bestuurder aansprakelijk gesteld.

Vraag: Kan Jelle nu, 4 jaar later de bestuurder aansprakelijk stellen wat er op Koningsdag plaats heeft gevonden?

Antwoord: Ja, gezien Jelle letsel heeft opgelopen heeft hij tot 5 jaar het recht om de schuldige partij aansprakelijk te stellen.

 

Contact

Mocht je ook een ongeval hebben gehad in de afgelopen 5 jaar? Contacteer ons hier! We hanteren de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.

 

Koningsdag

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.