Selecteer een pagina

Lees meer

Vrachtwagen ongeval
11 november 2020

Collectie

Vrachtwagenchauffeur Léon heeft een grote passie voor vrachtwagens. Als kind was zijn collectie met speelgoed vrachtwagens nooit groot genoeg. Van zijn grootste passie heeft hij zijn beroep kunnen maken.

 

Ingeladen vrachtwagen

Na een gezellig weekend met familie te hebben gehad, begon Léon zijn week weer fris en fruitig. Toen Léon op zijn werk was aangekomen, maakte hij nog snel even een praatje met zijn collega’s. Vervolgens werd er besproken welke route de chauffeur vandaag zal nemen. Zijn vrachtwagen was al ingeladen met de goederen en hij reed meteen door naar zijn eerste bestemming.

 

Pauze

Eenmaal aangekomen op zijn bestemming, leverde hij de eerste goederen af. Voordat hij naar zijn volgende bestemming reed, stopte hij bij het dichtstbijzijnde tankstation om daar zijn pauze te nemen. Hij kocht een broodje en een drankje. Daarna wilde hij zijn weg vervolgen naar zijn andere bestemming.

Ongeval tijdens de file
Léon reed netjes op de rechterbaan en bleef zijn weg daarop vervolgen. Het verkeer remt langzaam af en Léon staat stil in de file. Langzaam komt het verkeer weer op gang, ook Léon rijdt rustig rechtdoor. Op dat moment wilde een zwarte vrachtwagen invoegen op de rechterrijbaan achter Léon aan. Echter, had de chauffeur van de zwarte vrachtwagen het niet goed ingeschat, en knalde tegen Léon op.

Schuld neerleggen bij Léon

De chauffeur van de zwarte vrachtwagen geeft te kennen dat hij geen schuld heeft, omdat het een file was en hij rustig wilde invoegen. Zo legt hij de schuld neer bij Léon. Vrachtwagenchauffeur Léon is het daar niet mee eens, want hij geeft aan dat de bestuurder zich niet zo moest haasten met invoegen.

 

Angst 

Vrachtwagenchauffeur Léon is enorm geschrokken van het ongeval, omdat hij dacht dat hij ergens tegen aan knalde. Zijn collega heeft zijn werk afgemaakt en vrachtwagenchauffeur Léon is naar de huisarts gegaan voor zijn klachten aan zijn nek. Eenmaal thuis ervaart vrachtwagenchauffeur Léon enorm veel stress en angst. Zijn vriendin heeft haar vakantiedagen opgenomen en is tijdelijk bij Léon ingetrokken om voor hem te zorgen.

 

Vraag 1: Wie is schuldig in dit geval?
Vraag 2: Wat kan Léon doen om zijn schade te verhalen?

Antwoord 1:
De persoon die schuldig is in dit ongeval is de bestuurder van de zwarte vrachtwagen.

Antwoord 2: De bestuurder deed een bijzondere manoeuvre en wilde invoegen. Als je een bijzondere manoeuvre doet, dan moet je aan al het verkeer voorrang verlenen. In dit geval kan Léon de tegenpartij aansprakelijk stellen. Hij kan bij Talhi Letselschade terecht voor een gratis intake en zich volledig focussen op zijn herstel. Wij zorgen ervoor dat hij de vergoeding krijgt, waar hij recht op heeft.

 

 

Contact

Een soortgelijke gebeurtenis ervaren? Klik hier en neem contact met ons op. We hanteren de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.

Vrachtwagen

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.