Selecteer een pagina

Lees meer

Telefoon flitsers!
1 december 2020

Telefoon flitsers

Een boete krijgen voor bellen achter het stuur. Het is je vast niet ontgaan. De slimme flitsers die bellende en appende automobilisten fotograferen en beboeten. Zo zijn er uit een proef van 6 uur maar liefst 400 overtreders gefotografeerd.

Telefoon

Er wordt zelfs door EenVandaag aangegeven dat maar liefst één op de drie ongelukken door afleiding wordt veroorzaakt, dus ook door het bezig zijn op je telefoon. Bij ons lopen er op dit moment talloze dossiers waarbij onze cliënten betrokken zijn geraakt bij een verkeersongeval dat in essentie is veroorzaakt door onoplettendheid. In het grootste deel van deze dossiers is een mobiele telefoon de boosdoener! Zo ook in de casus hieronder.

BlackFriday

Cindy reed afgelopen vrijdag naar Rotterdam met Dorien. Beide hadden zij genoeg geld gespaard, zodat ze zich helemaal konden uitleven tijdens het shoppen met BlackFriday. Daarna zouden zij gezellig een pizza bestellen en een filmpje kijken bij Cindy thuis.

Ongeval

Op de heenweg merkten Cindy en Dorien al enorme drukte op de snelweg net voor ze Rotterdam inreden. Net wat Cindy al dacht. Zo staat zij stil en zitten de meiden rustig te kletsen over wat ze allemaal willen kopen.
Een automobilist die tijdens het rijden met zijn telefoon bezig was, kwam hard aangereden en zag het afremmende verkeer volledig over het hoofd. Toen hij het afremmende verkeer opmerkte, was het al te laat…

Klachten

De automobilist botste best hard op tegen de achterkant van het stilstaande voertuig van Cindy. De klap was zelfs zo hard dat de auto van Cindy werd doorgedrukt op hun voorligger. Cindy schoot eerst hard met haar hoofd naar achteren tegen het hoofdkussen, door de klap tegen haar voorligger schoot ze weer hard vooruit en kwam ze met haar hoofd hard tegen het stuurwiel. Hier heeft zij een grote bult en flinke hoofd- en nekpijn aan overgehouden. Dorien heeft enorm veel last van haar nek en kan niet bewegen. De automobilist vóór Cindy en Dorien heeft ook een behoorlijke klap ervaren.

Hulpdiensten

Omstanders hebben de hulpdiensten gebeld. De politie heeft geconstateerd dat de tegenpartij op zijn telefoon zat. Zo wilde hij naar eigen zeggen “een mooie foto maken vanaf de brug en keek hij naar rechts in plaats van voor zich uit.”
De ambulance voert de meiden mee naar het ziekenhuis. Cindy heeft een hersenschudding overgehouden aan het ongeval en Dorien een gekneusde nek. Zo kunnen zij de komende periode niet werken en moeten zij verzorgd worden. Waar ze het meest van balen, is dat ze Black Friday nu hebben gemist en weer een jaar moeten wachten. Dit allemaal door een bestuurder die werd afgeleid door zijn telefoon.

Letselschade

Het is overduidelijk dat de letselschade van de meiden te verhalen valt bij de bestuurder die werd afgeleid. Maar hoe zit dat voor de schade die bestuurster Cindy heeft veroorzaakt aan het voertuig vóór haar?

 

Vraag: Wie vergoedt de schade van het voertuig waar Cindy tegen aanbotste?

Antwoord: De schade die het voertuig die vóór Cindy stilstond, kan ook verhaald worden op de bestuurder die op zijn telefoon bezig was. Het is namelijk zijn schuld dat de meiden naar voren doorschoven en op hun voorligger werden doorgedrukt. Dus zijn verzekering zal dan nu voor beide partijen de schade moeten vergoeden.

 

Contact

Heb jij nu ook een ongeval gehad en letsel opgelopen? Of heb jij een lopende letselzaak en ben jij benieuwd naar waar jij recht hebt? Neem dan contact met ons op. Klik hier! Daarnaast hanteren wij ook de richtlijnen van de letselschade raad. Klik hier!

Telefoon

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.