Selecteer een pagina

Lees meer

Aanrijding door een spin
9 november 2020

Angst voor een spin

Een vroege ochtend is het voor Lizette. Ze moet enorm wennen aan het feit dat de klok een uurtje terug is gezet. Ze werkt op kantoor en haast zich om op tijd te komen voor de vergadering. Ze stapt haar auto in en zet een leuk liedje op. Terwijl zij vrolijk mee neuriet, valt er een grote spin op haar schoot. Lizette raakt in paniek, want zij is enorm bang voor spinnen. Van de schrik laat de bestuurder haar stuur los, waardoor zij de controle over haar auto verliest en tegen een paal botst.

Ernstige bloedneus door ongeval

Lizette is met haar hoofd tegen het stuur aangekomen, hierdoor heeft ze een bloedneus opgelopen. Daarnaast heeft ze erg veel pijn aan haar hoofd en veel last van haar nek. Omstanders zagen het ongeval gebeuren en hebben de ambulance gebeld. De bestuurder werd meegevoerd naar het ziekenhuis om foto’s en scans te laten maken van haar hoofd en nek.

 

Arbeidsongeschikt en emoties

De partner van Lizette is meteen naar het ziekenhuis gekomen. Gelukkig kon hij er achteraf nog samen met Lizette om lachen dat het ongeval werd veroorzaakt door een spin. Lizette vond het wel erg vervelend dat zij de vergadering op werk heeft moeten missen. Hierdoor loopt zij als ZZP-marketeer veel inkomsten mis. Daarbij komt ook nog eens dat ze voor de komende weken arbeidsongeschikt is. De bestuurder heeft namelijk het advies gekregen rust te nemen en vooral niet te werken. Ook voor het huishouden heeft Lizette een schoonmaakster aangenomen.

 

SVI-dekking

Hierdoor lopen de kosten behoorlijk op. Ze kan zich herinneren dat zij een Schadeverzekering Inzittenden dekking (SVI) heeft, maar weet zij niet meer precies wat het inhoudt en of zij haar kosten hierdoor vergoed krijgt. Zeker niet als de oorzaak een spin is.

 

Vraag: Kan Lizette met haar SVI-dekking voor haar letsel een schadevergoeding krijgen? (Ondanks, dat het ongeval door een spin is veroorzaakt.)

 

Antwoord: Ja, Lizette kan voor haar letsel schadevergoeding krijgen. De SVI-dekking vergoedt de letselschade van de bestuurder en de passagiers in het voertuig. Zelfs als je het ongeval zelf veroorzaakt hebt of door een spin.

 

Contact

Mocht je zelf ook schade hebben en vragen hebben over de SVI-dekking, dan helpen we je graag! Neem gerust contact met ons op, klik hier! We hanteren de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.
Ongeval door een spin

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.