Selecteer een pagina

Lees meer

Scooter ongeluk
23 november 2020

Actie film

Scooterrijder Dave is blij dat de corona maatregelen weer wat versoepeld zijn. Vanavond zal hij samen met zijn beste vriend op de scooter naar de bios gaan. Hij is een enorme filmliefhebber en wil graag zo snel mogelijk weer van de films kunnen genieten. Daarnaast is hij ook wel toe aan even een avond chillen met zijn maat Rob. Sinds hij thuis les krijgt, komt hij nauwelijks buiten en heeft hij Rob dan ook enige tijd niet gezien.

 

Met de scooter naar de film

Ze hebben om 19:00 uur afgesproken, want om 19:20 uur start de nieuwe film van Liam Neeson. Omdat Dave echt niet te laat wil komen, besluit hij om alvast op de scooter naar het centrum te rijden en wat snacks te halen voor in de avond. Terwijl hij rustig zijn weg vervolgt, komt er een auto achteruit het parkeervak uit rijden en ziet hierbij Dave over het hoofd.

Angst door ongeluk met scooter

Dave valt met zijn scooter om en heeft behoorlijk veel pijn aan zijn linkerzij. Daarnaast heeft hij zijn hoofd gestoten en een open wond aan zijn hoofd. Omstanders hebben het ongeval zien gebeuren en hebben meteen de hulpdiensten gebeld. De omstanders zijn bij hem gebleven tot de hulpdiensten waren gearriveerd.

 

Heftige pijnklachten

Dave heeft zo een erge hoofdpijn dat hij wordt meegenomen naar het ziekenhuis voor extra onderzoek aan zijn letsel. In de avond mag hij weer naar huis. Dave baalt er enorm van dat zijn avond zo is gelopen. Zo is zijn scooter kapot en heeft hij geen ander vervoersmiddel tot zijn beschikking. Ook kan en mag hij de komende tijd helemaal niets en kan hij dus niet werken. Ook afspreken met zijn beste vriend zit er niet meer in voor Dave. Hij moet namelijk zijn rust bewaren.

 

Vraag: Waar heeft Dave nu allemaal recht op? Kan hij ook een vergoeding krijgen voor het feit dat hij niet meer met zijn beste vriend Rob kan afspreken?

 

Antwoord: In dit geval, deed de automobilist een bijzondere manoeuvre en moest de automobilist dus al het verkeer voor laten gaan. De automobilist is dus schuldig aan het ontstaan van het ongeval.

 

Wat kan Rob doen?

In dit geval kan Rob naast zijn schade aan zijn scooter en kleding, ook zijn letselschade verhalen. Zo krijgt hij bijvoorbeeld de verzorgingskosten die hij heeft moeten maken terug. Uiteraard heeft hij ook recht op smartengeld. Het smartengeld is een breed begrip waarin alle pijn, leed en verdriet worden meegenomen. We noemen dit gederfde levensvreugde. Zo krijgt Dave dus ook een vergoeding voor het feit dat hij niet meer met zijn beste
vriend kan afspreken.

 

Contact

Heb jij nu ook een ongeval gehad en letsel opgelopen? Of heb jij een lopende letselzaak en ben jij benieuwd naar waar jij recht hebt? Neem dan contact met ons op. Klik hier! Daarnaast hanteren wij ook de richtlijnen van de letselschade raad. Klik hier!

 

Scooter ongeval

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.