Selecteer een pagina

Lees meer

Muisarm als bedrijfsongeval
27 juli 2020
Momenteel werkt Jay bij een groot ICT-bedrijf als computer engineer. Hij werkt daar al 7 jaar. Helaas heeft hij een muisarm eraan overgehouden.

Muisarm bij ICT’er

Momenteel werkt Jay bij een groot ICT-bedrijf als computer engineer. Hij werkt daar al bijna 7 jaar. Vaak vragen zijn vrienden hem waarom hij niet ergens anders gaat werken. “Als ICT’er zijn er genoeg baankansen met betere voorwaarden en een hoger salaris” is wat Jay vaak te horen krijgt. Dit soort woorden doen hem echter vrij weinig. Hij heeft het namelijk behoorlijk naar zijn zin bij zijn werkgever.

 

Muisarm door een te hoge werkdruk

Hij werkt in een klein team met leuke collega’s en hij heeft ook een vast contract. Een nadeel hiervan is dat de werkdruk vrij hoog ligt, omdat ze relatief veel werk moeten doen met een klein team. Jay werkt dan ook best vaak over, omdat de werkdruk hoog is. Zo werkt hij tot wel 50 uur per week met een contract voor 36 uur per week. Daarnaast werkt hij ook nog eens vaak door in de pauze. Dit heeft ervoor gezorgd dat Jay veel klachten aan zijn nek en schouders ervaart. Ook heeft hij last van spiervermoeidheid en voelt hij regelmatig tintelingen in zijn pols. Hiervoor is Jay ook naar zijn huisarts gegaan die een muisarm bij Jay heeft geconstateerd. Jay moet hierdoor aan zijn herstel werken.

 

Hoge oplopende kosten

Echter lopen de kosten hierdoor nu wel op. Zo maakt Jay kosten aan; fysiotherapie, hand- en polsmassages en reiskosten. Door het hebben van een muisarm, heeft Jay ook huishoudelijk hulp ingeschakeld voor de schoonmaak en het tillen van zware boodschappen. Hij baalt enorm van de situatie omdat hij zich nu machteloos voelt. Het zaterdagse biertje in de voetbalkantine met zijn vrienden moet hij nu helaas ook missen.

Vraag 1: Kan Jay zijn werkgever aansprakelijk stellen voor zijn muisarm?

Vraag 2: Heeft hij recht op schadevergoeding om zijn kosten te dekken?

Antwoord 1: Ja, als je letselschade oploopt door een muisarm dan valt dat onder een bedrijfsongeval of beroepsziekte.

Antwoord 2: Jay heeft dus recht op schadevergoeding om zijn kosten te dekken. Hierbij kun je denken aan de volgende kostenposten; onderhoudskosten, medische kosten en smartengeld voor gederfde levensvreugde.

 

Contact

Heb jij een soortgelijk letsel opgelopen als Jay en wil je hier graag meer informatie over? Contacteer ons hier en wij staan je graag juridisch bij. Daarnaast hanteren we ook de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.

 

muisarm

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.