Lees meer
Motorrijder heeft letsel op de motor na ongeval door eigen schuld.
In deze blog vertellen we je iets meer over een casus van een motorrijder. De motorrijder heeft letselschade opgelopen door eigen schuld. Wat kan de motorrijder doen?
Herfstvakantie motorrijder
Motorrijder Rico geniet van zijn maandag. Het is de eerste dag van de herfstvakantie. De motorrijder kijkt enorm uit naar morgen. Samen met zijn vrienden zal hij op de motor toeren door België. Tenslotte heeft hij als docent meerdere vakanties per jaar. Deze vakanties benut de motorrijder dan ook vooral met zijn grootste passie, motorrijden.
Ongeval door uitwijk
Allereerst, zal hij wat dingen moeten kopen in het centrum. Hij heeft vandaag bewust vrijgehouden om de laatste dingen te halen. Alvorens hij zal vertrekken, zal hij nog zijn spullen moeten inpakken. Terwijl hij dromerig zijn weg rechtdoor naar het centrum vervolgt, komt er een automobilist de zijstraat uit. Rico zag de automobilist net op tijd en week uit naar links. Doordat hij ging uitwijken, had de motorrijder geen controle meer over de motor. Hierdoor is hij uitgegleden en kwam op de grond.
Letsel en ziekenhuis
Omstanders hebben meteen de motor opzij gelegd. Vervolgend is de ambulance gebeld. Nadat de ambulance is gearriveerd, werd de motorrijder meegevoerd naar het ziekenhuis. Als gevolg van het ongeluk, hebben ze in het ziekenhuis een gebroken been, een scheurtje in zijn pols en een gekneusde rib geconstateerd.
Motorrijder in het gips
Motorrijder Rico is blij dat hij zijn motorpak en helm op had. Anders had dit ongeval nog meer letsel kunnen veroorzaken. Zo baalt de motorrijder er van dat zijn vakantie niet meer doorgaat. Echter, baalt hij er nog meer van dat hij niets kan en in het gips zit. Omdat zijn moeder hem de komende weken moet verzorgen. Daarnaast heeft hij een schoonmaker in dienst, die zijn huis opruimt.
Oplopende kosten
Door het ongeval lopen de kosten enorm op voor de motorrijder. Dit staat los van de kapotte motor en materiaal die hij al heeft geleden. Daarnaast geeft de bestuurder van de auto aan dat hij op tijd was geremd en niet voorbij de drempel kwam. Hierdoor kan de motorrijder zijn schade niet verhalen op de tegenpartij.
SVO dekking en letsel
Hij is bang dat hij geen schadevergoeding krijgt, omdat hij de schade zelf heeft veroorzaak door het uitwijken. De motor is uitgebreid verzekerd met een SVO dekking (Schadeverzekering Opzittenden). Dus hij hoopt dat zijn SVO toch nog van pas kan komen.
Vraag 1: Kan Rico zijn schade verhalen als hij een uitgebreide verzekering heeft met SVO?
Antwoord: Met een SVO dekking kun je je schade verhalen bij je eigen verzekeraar. Zij vergoeden letselschade voor Rico bij een ongeval, ongeacht wie er schuldig aan is.
Vraag 2: Welke stap kan Rico nemen om zijn schadevergoeding te verhalen zonder al te veel energie in te leveren. Daarnaast wil hij ook graag uitleg over de SVO en polis.
Antwoord: Rico kan in dit geval bij een belangenbehartiger zoals Talhi Letselschade terecht. Rico kan zich volledig focussen op zijn herstel en wij zorgen ervoor dat hij de uiterste schadevergoeding krijgt waar hij recht op heeft. Kosten die hij heeft gemaakt zoals; schoonmaakster, verzorging en medisch nemen we ook mee in de berekening. Daarnaast leggen wij uit wat de SVO inhoudt en tot welk bedrag hij verzekerd is.
Contact

Vrijblijvend en direct online
Letselschade melden
Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.
Opzoek naar hulp?
Talhi Letselschade
Heeft u door toedoen van een ander letselschade opgelopen? Dan heeft dus recht op een schadevergoeding! Ons team staat voor u klaar als belangenbehartigen en adviseren u graag.
Contact
Tielweg 10, 2803 PK Gouda
0182 75 22 99
Letsel@talhiletselschade.nl