Selecteer een pagina

Lees meer

Angst door hondenbeet
20 april 2020
Inez haar dochtertje is gebeten door een hond. Hierdoor heeft haar dochtertje letsel opgelopen door de hondenbeet. Heeft zij recht op schadevergoeding?

Letsel opgelopen door een hondenbeet

Vaak krijgen we de vraag over of je recht hebt op een schadevergoeding bij een hondenbeet. Dit is omdat er veel mensen niet weten dat hondenbeet ook letselschade kan veroorzaken. Lees de casus gerust door voor een voorbeeld. 

Lievelingsdier van Aya en Ella

De 9-jarige Aya is voor de deur aan het spelen met haar vriendinnetje Ella. Terwijl Aya en Ella aan het spelen zijn, komt er een schattige hond langs. De meisjes kijken vol bewondering naar de hond. Aya zegt tegen Ella dat zij ook graag een hond als huisdier wil, omdat dat haar lievelingsdier is. Ella zei dat het ook haar lievelingsdier is en dat ze ook heel graag een hond als huisdier wil. Helaas loopt het gesprek tussen de twee vriendinnen minder leuk af.

Hondenbeet

De hond rent op de meiden af en bijt keihard. Aya is door de hond in haar wang gebeten en heeft letsel opgelopen. Moeder Inez verstijfd van de schrik wanneer ze haar dochter keihard hoort schreeuwen en haast zich naar buiten.

Hondenbeet in wang

Ze ziet dat haar dochter een hondenbeet heeft in haar wang. Inez snelt zich met haar dochter naar de huisarts. De huisarts heeft haar wang gehecht en antibiotica meegegeven. Ook heeft Aya een tetanusprik gekregen tegen eventuele bacteriën van de hondenbeet.

Pijnklachten en angst

Naast de schrik, heeft Aya er nog pijnklachten en een litteken aan overgehouden. Ze durft ook niet meer naar school toe door het litteken. Ze is bang dat ze daarmee gepest gaat worden door haar klasgenoten. Daarnaast heeft zij ook een angst aan honden overgehouden. Ze wilt geen hond meer als huisdier en haar lievelingsdier is zeker geen hond meer!

Vraag 1: Is er hier een sprake van letselschade?
Vraag 2: Heeft Aya recht op een schadevergoeding?

Antwoord 1: Ja, bij een hondenbeet is er zeker sprake van letsel.
Antwoord 2: Ja, Aya heeft recht op schadevergoeding. Bij letselschade door een hondenbeet heeft u bijna altijd recht op schadevergoeding. Talhi Letselschade kan u daarbij helpen!

Contact

Hoe dat allemaal te werk gaat, kunnen we u stapsgewijs uitleggen. Er zijn voor u geen kosten verbonden aan de service die wij u verlenen. Contacteer ons hier voor meer informatie. Daarnaast hanteren wij ook de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.

 

Hondenbeet

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.