Selecteer een pagina

Lees meer

Letsel door paard opgelopen
10 augustus 2020
Anouk heeft op een zomerse dag letselschade opgelopen door een paard. Wat zijn haar rechten en welke stappen kan zij ondernemen?

Letsel door paard opgelopen.

Ook letsel door een paard opgelopen? Lees snel verder.

 

Boswandeling paard

Omdat het lekker zonnig is, geniet Anouk samen met haar vriend Bart van het heerlijk weertje. Vandaag besloten ze om door de bossen een wandeling te maken. Ze hebben immers genoeg strand gezien het afgelopen weekend. Echter, hadden zij nooit gedacht dat ze letsel door paard zou krijgen. Want. terwijl zij vogels aan het spotten zijn, komt er een vrouw met een prachtig paard hun kant op gegaloppeerd.

 

Ongeval door paard

Anouk kijkt met een bewonderende blik naar het paard, tot het paard plots wild wordt. De vrouw die het paard bestuurde, heeft het paard niet meer onder controle en het paard trapt tegen Anouk. Hierdoor valt zij op de grond en heeft veel pijn aan haar arm. Bart heeft het allemaal zien gebeuren. Hij probeert samen met de vrouw het paard onder controle te houden.

 

Letsel door paard

Nadat het paard tot rust is gekomen, noteert Bart de gegevens van de vrouw. Helaas stopt het wandelavontuur voor Anouk en Bart, want Anouk heeft dusdanig pijn aan haar arm dat ze naar de spoedeisende hulp gaan. Nadat er daar foto’s gemaakt zijn van haar arm, is er een breuk in haar pols vastgesteld. Anouk moet voor vier weken in het gips. Hierdoor kan zij niet werken en loopt zij inkomsten mis.

 

Vraag: Heeft Anouk recht op een vergoeding voor haar opgelopen letsel door het paard?

Antwoord: Ja, Anouk heeft recht op een vergoeding voor haar letsel door paard. In artikel 6:179 BW staat:
De bezitter van een dier is aansprakelijk voor de door het dier aangerichte schade, tenzij aansprakelijkheid op grond van de vorige afdeling zou hebben ontbroken indien hij de gedraging van het dier waardoor de schade werd toegebracht, in zijn macht zou hebben gehad.

 

Ruiter aansprakelijk stellen

Doordat Bart de gegevens van de ruiter kon noteren, kunnen ze haar aansprakelijk stellen. Het zit namelijk zo dat je de eigenaar van het paard aansprakelijk kan stellen. Het is afhankelijk van een aantal factoren hoeveel procent de schuld ligt bij de eigenaar van het dier.

 

Contact

Heb jij nu ook letsel door paard opgelopen? Dus een hondenbeet of een trap van een paard en wil je hier meer informatie over, contacteer ons hier en we voorzien je graag van juridisch advies. We hanteren de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.

 

Letsel door paard

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.