Selecteer een pagina

Lees meer

Recht op hulp en een voorschot!
9 november 2020

Terug van vakantie

Hoorn| Max en Sandro waren net teruggekomen van hun zonnige vakantie in Spanje. De vrienden hadden een drukke periode op werk en besloten er een week tussen uit te gaan. Ze hebben genoten van het heerlijke eten en het lekkere weer. Daarnaast hebben ze veel bezienswaardigheden bezocht, geshopt en souvenirs gehaald voor hun familie uit Hoorn.

Hoorn

Omdat hun vliegtuig op Schiphol landde, konden ze meteen doorrijden naar Hoorn. Eenmaal aangekomen in Hoorn, bezochten ze eerst hun moeder en tante om de souvenirs langs te brengen. Toen ze daar aankwamen werden ze verwelkomd met lekkere gebakjes en thee. Na urenlang te hebben gepraat, besloten de jongens om weer naar huis te gaan.

 

Ongeval

Net nadat ze uit Hoorn vertrokken, gebeurde er wat vreselijks. Sandro zag dat de remlichten van de auto voor hem aangingen en remde netjes af. Maar de bestuurder van de auto die achter de jongens reed, lette niet zo goed op en botste achterop de auto van Max en Sandro. Daardoor rolde de auto nog een stukje vooruit.

 

Radio

Gelukkig had Sandro voldoende afstand gehouden van zijn voorligger en botsten ze niet tegen de voorste auto. De man die achterop hun botste rende meteen uit zijn auto om te kijken of het nog goed ging met de jongens. Hij voelde zich enorm schuldig. Omdat hij bezig was met zijn radio, merkte hij het afremmende verkeer vóór hem niet op.

 

Auto weggesleept

De jongens kregen een flinke klap door het ongeluk. Sandro had veel last van zijn nek en rug. Bijrijder Max had nog niet echt veel klachten. Wel is zijn nieuwe telefoon uit de telefoonhouder geschoten. Zowel het scherm als de cameralens zijn gebarsten. De auto van Sandro was total loss en moest dus vanuit Hoorn gesleept worden. Nadat de auto weggesleept werd, stelde de man die ze aanreed netjes voor of hij ze ergens kon afzetten. Het werd al erg laat. Gelukkig konden ze nog terecht bij de familie van Sandro in Hoorn en brachten zij daar de nacht door. De volgende ochtend werden ze met de taxi naar huis gebracht.

 

Recht op voorschot

Enkele dagen later kwamen er steeds meer klachten omhoog en hadden ze al veel kosten gemaakt door het ongeval. Nu moet Max ook de fysiokosten uit zijn eigen zak betalen, want hij was daar niet voor verzekerd in zijn zorgpakket. Zo blijft er niet veel meer over van hun salaris. Allebei werken ze in de bouw. Maar omdat ze een nul-uren contract hebben, krijgen ze bij arbeidsongeschiktheid niet doorbetaald. Hoe moeten al die kosten dan worden betaald?! Max en Sandro raakten in paniek en schakelden hulp in bij Talhi Letselschade.

 

Vraag: Hebben Max en Sandro recht op een voorschot voor hun schade, zodat ze de kosten kunnen overbruggen?
 

Antwoord: Ja, omdat de jongens slachtoffers zijn van een ongeval en gelijk kosten maken, hebben ze recht op een voorschot. Het voorschot kunnen de jongens dan gebruiken om bijvoorbeeld de fysiokosten mee te betalen. De hoogte van het voorschot verschilt per kwestie, Talhi Letselschade helpt je graag met het aanvragen van je voorschot.

 

Contact

Mocht je zelf ook schade hebben en/of vragen hebben over het krijgen van een voorschot, dan helpen we je graag! Neem gerust contact met ons op dat kan hier! We hanteren de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.
Hoorn en Voorschot bij ongeval

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.