Selecteer een pagina

Lees meer

Hardloper is aangereden
6 april 2020
Lieke is tijdens haar hardloop sessie aangereden. Zij heeft veel pijn en kan niet meer werken. Wat zijn haar rechten? Heeft zij recht op schadevergoeding?

Hardloper

Hardloper Lieke is naast haar werk als verpleegkundige een fanatieke sporter, zo sport ze 4 keer per week in de sportschool. Gezien de corona maatregelen, zijn de sportscholen gesloten. Toch wil ze fit blijven, daarom besloot ze om buiten te gaan hardlopen, zodat haar conditie goed op peil blijft. Ook dit doet ze 4 keer per week om nog in conditie te blijven.

Ongeval met hardloper

Na het afleggen van 4 kilometer wilt de hardloper oversteken, echter heeft de bestuurder die rechts afsloeg haar niet gezien. De bestuurder raakte de hardloper, waardoor zij op haar rechterzij viel. Lieke heeft onwijs veel pijn aan haar rechterschouder. De hardloper kan haar rechter enkel niet bewegen en heeft schaafwonden op haar knie en arm. Daarnaast is haar telefoon kapot gevallen. Er zit een barst in haar telefoon scherm en haar telefoon wilt niet meer aan. Ook haar kleding is door het ongeval gescheurd. 

Niet kunnen werken en niet meer kunnen sporten

De weken erna, kan de hardloper niet werken en moet zij zich volledig richten op haar herstel. Hier baalt Lieke enorm van, omdat de afdeling op haar werk haar juist goed kan gebruiken. Daarnaast kan ze de hardloper niet meer buiten hardlopen, wat ze heel jammer vind. Hoelang het duurt voor volledige herstel, is niet duidelijk. Hiervoor bezoekt Lieke regelmatig de fysiotherapeut.

Vraag 1: Heeft Lieke recht op schadevergoeding na het ongeval?

Vraag 2: Hoeveel energie en geld gaat het de hardloper kosten?

Antwoord 1: Ja, Lieke heeft recht op schadevergoeding. Op het lichamelijk letsel dat zij opliep, de materiële schade, de gemiste werkuren en nog meer waar zij recht op heeft.

Antwoord 2: Bij Talhi Letselschade hoeft zij nauwelijks tot geen inspanning te leveren. Lieke hoeft ook niks te betalen. Wij werken met no cure no pay. Wij willen namelijk dat Lieke zich volledig focust op haar herstel.

 

Contact

Heb jij een soortgelijk of een ander ongeval meegemaakt en je wilt er meer juridische informatie over? Contacteer ons hier! We hanteren de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.

PS: wist je dat we nu ook tot 5 jaar oude ongevallen behandelen? 

hardloper

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.