Selecteer een pagina

Lees meer

Fietsers en autodeuren!
18 augustus 2020
Joost en Adam fietsen richting de stad, totdat Adam plots botst tegen een automobilist die zijn autodeur foutief opende.

Ernstig ongeluk met fiets

Samen met Joost fietst Adam naar de stad, daar hebben ze afgesproken met Emma en Zarah. Adam merkt dat de straten wat smaller worden en zo besloot hij met een snelle vaart voor Joost te gaan fietsen, i.p.v. naast hem. De passagier in de rode Renault Clio die staat geparkeerd, en gooit met een zwaai de deur open. Hierdoor heeft Adam te weinig tijd om te remmen en botst hij tegen de autodeur aan. Adam vliegt over de autodeur heen, en loopt letsel op. Zijn vriend Joost kon gelukkig nog wel op tijd remmen.

 

Ziekenhuis

Joost ziet dat Adam niet kan opstaan en belt meteen de ambulance. Nadat zowel de ambulance als de politie ter plaatse zijn, wordt Adam meegevoerd naar het ziekenhuis. Joost geeft alle gegevens door aan de politie, daarna brengen ze de ouders van Adam op de hoogte.

 

Fiets kapot en opgelopen letsel

In het ziekenhuis is er een hersenschudding, gebroken heup en gebroken arm vastgesteld. Adam baalt hier enorm van, door het ongeval moet hij zich ziek melden bij zijn bijbaan als vakkenvuller. Ook kan hij geen leuke dingen meer doen met zijn vrienden. Ook zijn fiets is kapot.

 

Vraag: Heeft Adam recht op schadevergoeding voor zijn opgelopen letsel bij dit ongeval?

 

Antwoord: Fietsers zijn regelmatig het slachtoffer van een ongeval door automobilisten die foutief hun autodeur opendoen. Adam heeft recht op zijn geleden schade. Hij heeft namelijk materiële en immateriële schade opgelopen.

 

Contact

Heb jij ook letsel opgelopen en wil je graag juridische hulp. Wij helpen je graag verder, contacteer ons hier! We hanteren de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.

 

 

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.