Selecteer een pagina

Lees meer

Fietser loopt letselschade op door ongeval met automobilist
29 september 2020
Heb je als fietser een ongeval veroorzaakt, doordat je zelf een verkeersovertreding maakte. Heb je dan nog wel recht op schadevergoeding?

Ernstig letsel opgelopen op de fiets.

 

In deze blog vertellen we je over een casus van een fietser. Lamya heeft letselschade opgelopen door eigen schuld. Wat kan zij doen?

 

Extreem te laat voor werk!

Fietser Lamya werkt al drie jaar met veel plezier in een supermarkt. Na drie weken vakantie te hebben gehad, moet Lamya weer werken. Echter, heeft zij zich verslapen en moet ze zich haasten om op tijd te komen.

Door een rood stoplicht.

Eenmaal op de fiets, scheurt zij naar haar werk. Hierbij ziet ze een rood stoplicht over het hoofd. De auto die van links aankomt rijden ziet ze ook niet. Hierdoor ontstaat een flink ongeval waarna de fietser op de grond met letsel eindigt.

Letsel na ongeval.

Zo moet Lamya met de ambulance naar het ziekenhuis worden afgevoerd. Lamya mag na één dag ziekenhuisopname weer naar huis. Vervolgens is in het ziekenhuis letsel geconstateerd aan haar linkerarm en linkerschouder. Daarnaast heeft zij last van haar linkerknie. De fietser heeft lange tijd nodig om te revalideren. Hierdoor raakt zij voor lange tijd arbeidsongeschikt. Verder verzorgt haar zus haar de komende weken, totdat zij zelf weer iets kan.

 

Vraag: Heeft fietser Lamya recht op schadevergoeding, ondanks het feit dat zij door rood fietste?

 

Antwoord: Bij een ongeval auto versus fietser is de automobilist hoe dan ook voor minimaal 50% aansprakelijk voor het ontstaan van de totale schade. Indien een fietser ook schuld heeft aan het ontstaan van het ongeval, kan het voorkomen dat de overige 50% van de totale schade voor rekening van de fietser komt. In dit geval is Lamya ook schuldig aan het ontstaan van het ongeval en zal zij dus slechts 50% van haar schade vergoed kunnen krijgen.

 

Contact

Heb jij nu ook een ongeval gehad op de fiets door eigen schuld en heb je daar vragen over? Contacteer ons hier voor meer juridische advies! Ook hanteren wij de richtlijnen van letselschade raad, die kun je hier nalezen.

 

 

 

 

 

fietser ongeval letselschade

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.