Selecteer een pagina

Lees meer

Elektrische auto rijdt fietser aan.
29 september 2021

 met Myron heeft een druk bestaan als echtgenoot en accountant. Zo werkt hij als zelfstandige boekhouder voor grote bedrijven. Soms werkt hij tot maar liefst 60 uur per week. Daarnaast probeert hij nog te sporten en genoeg tijd vrij te maken voor zijn partner. Ondanks de drukke dagen en de weinige slaap die hij heeft, zou hij dit niet willen veranderen. Dit mede omdat hij houdt van alle luxe eromheen. Hij houdt ervan om drankjes te doen met vrienden, te rijden in zijn dure elektrische auto en vaak weekendjes weg te boeken. Daarom had hij ook voor afgelopen vrijdag een romantisch weekend weg geboekt naar Parijs samen met zijn vrouw.   

  

Terwijl Myron van zijn werk naar huis raast, ontvangt hij een telefoontje van zijn vrouw Yvonne. Of hij nog even wat snacks en drinken kan halen voor onderweg. Aangekomen bij de supermarkt, haalt hij snel alle snacks en stapt zijn elektrische auto weer in. Terwijl hij met volle gas naar achteruit zijn parkeervak uit rijdt, botst hij tegen een fietser die vlak achter zijn auto fietste.   

  

Myron stapt meteen uit en helpt de jongen overeind. De jongen was enorm geschrokken, ook omdat hij niet doorhad dat Myron achteruitreed. Hij hoorde de motor van de elektrische auto namelijk niet. Myron voelt zich schuldig en biedt de jongen aan om zijn fiets te vervangen. Maar de fietser heeft ook enorm last van zijn rechterpols en wil het liefst dat zijn moeder hem komt helpen. Nadat Myron de moeder van de jongen heeft gebeld, wisselen zij hun gegevens uit en brengt de moeder haar zoon naar de huisarts.   

  

De huisarts heeft de fietser doorverwezen naar het ziekenhuis om foto’s te laten maken van zijn pols. In het ziekenhuis is er een polsbreuk geconstateerd bij de jonge fietser. Hij baalt hier enorm van en kan dus voorlopig geen leuke dingen doen. Ook Myron baalt ervan dat hij een jongen heeft aangereden. Hij twijfelt nu steeds meer of zijn elektrische auto wel veilig is om te rijden. Daarnaast heeft Myron angst ontwikkeld met rijden, omdat hij steeds bang is dat hij mensen aanrijdt.

 

1. Kan de fietser aanspraak maken op een vergoeding?  

  • Ja, dat kan. De fietser kan zijn opgelopen schade vergoedt krijgen.   

2. Kan Myron ook een vergoeding krijgen, zodat hij zijn opgelopen trauma kan verwerken? 

  • Met een SVI-dekking (schadeverzekering inzittenden), kan Myron ook een vergoeding ontvangen voor zijn opgelopen mentale letsel. 

Ben jij aangereden als fietser door een elektrische auto of andere auto? Of heb je iemand aangereden met een elektrische auto of ander voertuigen heb je daar lichamelijk of geestelijk letsel aan overgehouden. Dan helpen we je graag verder. We leggen jou alles uit over jouw letsel en hoe je hier het best mee om kunt gaan. 

 

Contact

Maak nu een afspraak door hier te klikken. Daarnaast hanteren we de richtlijnen van de Letselschaderaad. Die kunt u hier nalezen!

 

elektrische auto rijdt fietser aan

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.