Selecteer een pagina

Lees meer

Botsing in parkeergarage
16 november 2020

De sint is in het land!

Parkeergarage in Gouda|
Het is een herfstachtige zaterdagmorgen in Gouda en Marit is al druk bezig. Zo heeft ze heerlijke pannenkoeken gebakken voor haar dochtertje Anna. Anna is super enthousiast, want de 8-jarige Anna zal samen met haar vriendje Thomas en zijn moeder Elena naar de Sint gaan. Althans, ze hopen een glimp van de Sint op te vangen in het centrum van Gouda. Gezien dit jaar de intocht iets anders is, namelijk zonder publiek. Maar dat houdt Anna en Marit niet tegen. Gezellig eten Anna en Marit de pannenkoeken op en kletsen zij rustig door.

 

Goede parkeergarage

Tot Marit plots een telefoontje krijgt van Elena. “Waar blijven jullie? We moeten nog naar de stad en het zal wel druk zijn.” Hoort Marit aan de andere kant van de telefoon. Terwijl Marit op de klok kijkt, schrikt ze zich rot. Ze moeten Elena en Thomas ook nog ophalen. Ze zegt dat ze er aan komt en raast naar Anna die net haar pietenmuts opzet. Marit had in haar hoofd dat ze een goede parkeergarage kent.

 

Aangekomen bij de parkeergarage

Aangekomen bij het huis van Elena en Thomas, raakt Marit lichtelijk in paniek. Ze mogen niet te laat komen en het zal wel druk zijn in het centrum van Gouda. Elena en Thomas haasten zich de auto in en Marit rijdt gauw door naar de stad. Zo kent ze een iets rustigere parkeergarage en ze hoopt daar een parkeerplek te kunnen vinden.

 

Botsing in de parkeergarage

Aangekomen bij de parkeergarage is er nauwelijks parkeergelegenheid te bekennen. Het is behoorlijk druk en er ontstaat een file in de parkeergarage. Marit probeert een plekje te vinden op de 2e etage. Ze staat onderaan stil met ruime afstand van het voertuig dat voor haar staat op de helling. Elena probeert het gezellig te maken in de auto door liedjes te zingen met de kinderen, tot plots…

 

Huilende kinderen

De auto voor hun uitvalt en met een snelle vaart achteruit rolt en keihard tegen de auto van Marit botst. De kinderen zijn enorm hard aan het huilen van de schrik. Marit probeert ze te troosten en merkt enorm veel pijn aan haar nek. Elena is met haar hoofd tegen het dashboard aangekomen en heeft enorm veel hoofdpijn. Marit probeert de politie te bellen maar is behoorlijk aan het trillen, waardoor haar telefoon op de grond valt. Omstanders bieden hulp aan.

 

Ongeval

Toen de politie en ambulance ter plaatse kwamen, werd een check gedaan bij de kideren. Naast de schrik en paniek hebben ze geen fysiek letsel aan het ongeval overgehouden. Wel zijn ze erg gestrest en angstig. Daarnaast zijn ze ook bedroeft dat ze de Sint en de pieten niet hebben kunnen zien. Gelukkig mochten ze wel in de politieauto van de agenten zitten. Een agent heeft ze zelfs beloofd dat de Sint ze en leuk cadeautje zal brengen, wanneer ze hun schoentje zetten.

Vraag: Marit heeft geen verzekering voor inzittenden, kunnen Elena, Thomas en Anna ook aanspraak maken op hun letselschade wat in de parkeergarage heeft afgespeeld?

Antwoord: Ja, als schuldloze derden kunnen zij altijd aanspraak maken op een schadevergoeding. Zij zijn passagier bij Marit en kunnen, ongeacht wie schuldig is aan het ontstaan van het ongeval, hun schade claimen.
In dit specifieke geval kan ook Marit een schadevergoeding claimen. Het is immers haar voorligger die achteruit rollend tegen haar op botst.

 

Contact

Mocht je ook letsel hebben opgelopen door een verkeersongeval of als schuldloze derde, omdat je bij iemand in de auto zat. Neem dan nu contact met ons op voor een gratis intakegesprek. Klik hier. We hanteren de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.

Botsing in parkeergarage

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.