Selecteer een pagina

Lees meer

Aanrijding en dan doorrijden
3 augustus 2020
May-Lin geniet rustig van haar vakantie met haar zoontje Jack. Plots wordt hij aangereden. De bestuurder rijdt door en Jack ligt bewusteloos op de grond.

Aanrijding

Wat kan je doen?

De eerste dag van augustus gaat in en May-Lin geniet rustig van haar vakantie met haar zoontje Jack. Samen met een vriendin is zij aan het genieten van het zonnetje, terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn. De vriendinnen zijn gezellig aan het kletsen, totdat May-Lin een harde knal en schreeuw hoort.

Doorrijden na aanrijding

Ze ziet een donkere auto met gierende banden doorrijden na aanrijding, ze heeft net nog het kenteken kunnen onthouden. Ze rent naar haar zoontje die bewusteloos op de grond ligt. Ze belt meteen de ambulance en de politie. Aan de politie heeft ze vertelt dat de bestuurder ging doorrijden na aanrijding.

Woedende moeder

Haar zoontje wordt meegenomen naar het ziekenhuis door de ambulance. Hier wordt geconstateerd dat hij heel wat letsel heeft opgelopen. Enkele dagen later gaat het iets beter met haar zoontje en mag haar zoontje weer naar huis. Toch blijft May-Lin woedend op de bestuurder die zomaar is doorgereden na aanrijding.

Vraag: Is doorrijden na een aanrijding strafbaar? Welke stappen kan May-Lin allemaal ondernemen?

Antwoord: Het wegrijden van een plaats van een verkeersongeval is strafbaar. Dat is bepaald in artikel 7 van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 94). In dit artikel staan twee aspecten centraal als verboden: doorrijden na een verkeersongeval waarbij iemand overlijdt of een ander letsel of schade heeft opgelopen, zonder dat je je identiteit kenbaar hebt gemaakt. Bovendien, mag je niemand in hulpeloze toestand achterlaten na een ongeluk. Als een bestuurder na aanrijding doorrijdt, is het dus niet alleen laf, maar ook een misdrijf. Waarbij een boete tot maximaal 8100 euro of een gevangenisstraf tot drie maanden staat.

Aangifte

May Lin kan aangifte doen tegen de bestuurder. De politie zal een onderzoek starten. Omdat zij het kenteken heeft onthouden, kan zij ook vast contact opnemen met Talhi Letselschade. De specialisten kunnen vast de bestuurder aansprakelijk stellen.

 

Contact

Een soortgelijke gebeurtenis ervaren? Klik hier en neem contact met ons op. We hanteren de richtlijnen van de letselschade raad, die kun je hier nalezen.

Doorrijden na aanrijding

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.