Selecteer een pagina

Lees meer

5 vragen
15 februari 2021

5 vragen

Gezien de gladheid van de afgelopen dagen, zijn er heel wat ongelukken gebeurd. Naar aanleiding hiervan hebben wij meerdere vragen ontvangen. Deze vragen beantwoorden we graag

voor je.

 

Vraag 1

Vraag 1: Ik heb door gladheid een ongeluk gemaakt, wie kan dan ik aansprakelijk stellen?

Antwoord 1: Mocht de tegenpartij schuldig zijn, dan kun je deze schade op de tegenpartij verhalen.

 

 

Vraag 2

Vraag 2: Ik heb door gladheid een ongeluk gemaakt waaraan ik zelf schuldig ben. Wat kan ik het beste doen?

Antwoord 2: Als je de schade niet kan verhalen op de tegenpartij omdat je zelf schuldig bent aan ontstaan van het ongeval, kun je het volgende doen: Controleer of je een SVI (schadeverzekering inzittende) hebt. Dit is een verzekering die je extra kan afsluiten bij je autoverzekering. Hiermee is het letsel van jou als bestuurder gedekt, ongeacht wie schuldig is aan het ontstaan van het ongeval.

 

 

Vraag 3

Vraag 3: Door de gladheid ben ik zelf tegen een paal aangereden met mijn motor en heb ik letsel opgelopen, wat kan ik doen?

Antwoord 3: Ook voor motorrijders of scooterrijders die zelf een ongeval veroorzaken, kun je controleren of je een SVO (schadeverzekering opzittende) hebt. Dit is een verzekering die je extra kan afsluiten bij je scooter of motorverzekering. Hiermee is het letsel van jou als bestuurder gedekt. Ongeacht wie er schuldig is aan het ongeval. Dus ook als je zelf tegen een paal aan bent gereden.

 

Vraag 4

Vraag 4: Wat als ik als passagier slachtoffer ben van een ongeval en letsel heb opgelopen, heb ik dan ook recht op schadevergoeding?

Antwoord 4: Ja zeker, dit wordt ook wel de schuldloze derden regeling genoemd. Als bijrijder/passagier ben je bijna altijd onschuldig. Dus dan kun je altijd jouw vergoeding verhalen op de WA-verzekering van de bestuurder of de bestuurder van de schuldige partij. Ook als de bestuurder geen SVI/SVO dekking heeft afgesloten.

 

Vraag 5

Vraag 5: Wat kan ik het beste doen als ik letselschade hulp nodig heb na een ongeval?

Antwoord 5: Dan kun je het beste contact opnemen met Talhi Letselschade. We staan je graag Gratis bij gedurende het traject. Zo kun jij je volledige focussen op je herstel. Hieronder zie je onze contactgegevens.

 

Contact

Heb jij vragen of hulp nodig? Contacteer ons op door hier te klikken. Daarnaast hanteren we ook de richtlijnen van de letselschaderaad. Klik hier voor meer informatie!
5 vragen

Vrijblijvend en direct online

Letselschade melden

Vul uw gegevens in om binnen 24 uur erachter te komen of u in aanmerking komt voor een letselschadevergoeding.